Policija uzsākusi pārbaudi saistībā ar Covid-19 gadījumu bērnudārzā Piņķos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi saistībā ar Piņķu bērnudārza "Saimīte" audzēknim apstiprināto saslimšanu ar jaunā koronavīrusa slimību "Covid-19", sociālajā tīklā "Twitter" pavēstīja VP.

Jau ziņots, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) epidemiologi šodien saņēmuši informāciju par bērnu, kas saslimis ar Covid-19. Ir sniegtas rekomendācijas Piņķu bērnudārza vadībai "Saimīte", kuru apmeklēja bērns. Centrs lūdzis Piņķu pašvaldībai bērnudārzu slēgt un veikt visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Kad bērnam parādījās saslimšanas simptomi, viņš bērnudārzu neapmeklēja. Tiek noteiktas tuvās kontaktpersonas, ar kurām sazināsies SPKC epidemiologi un sniegs rekomendācijas turpmākai rīcībai.

Bērnudārza vadītāja Inga Erdmane-Hermane aģentūrai LETA skaidroja, ka bērns pēdējo reizi bijis dārziņā 12.martā. Savukārt no 13.marta, lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, bija jāiesniedz vecāku apliecinājums.

Erdmanei-Hermanei viņai neesot zināms, kā bērns saslimis vai kurā valstī bijis. Erdmane-Hermane tikai šodien no SPKC to uzzinājusi, un ar šodienu dārziņā jau noteikta karantīna.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs preses konferencē informēja, ka saslimšanas dienā bērns pirmsskolā nav bijis, tomēr līdz tam bija apmeklējis bērnudārzu. Pēc viņa paustā, bērns slimo jau ilgāk nekā nedēļu, un gan viņš, gan viņa vecāki bijuši ārzemēs, taču ne augstākā riska valstīs.

Centrā uzsākta epidemioloģiskā izmeklēšana - SPKC sazinājās ar bērnudārza vadību un noskaidroja tuvākās kontaktpersonas. Informēti esot arī ģimenes ārsti.

No piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro.

Savukārt Krimināllikums par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu. Ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu