Tukumā kāds no Norvēģijas atgriezies vectēvs nav ievērojis karantīnu un vedis mazbērnu uz ēstuvi (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāds pensionārs, kurš tikko atgriezies no Norvēģijas, izvēlējies neievērot jaunā koronavīrusa Covid-19 karantīnas noteikumus un devies pastaigā ar savu dēlu un mazbērnu. Šis solis piespieda policiju doties bērna meklējumos, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Kāda satraukta Tukuma iedzīvotāja steidza zvanīt policijai bailēs par sava bērna drošību un veselību.

Raidījums vēsta, ka sieviete atskārtusi, ka viņas 11 gadus vecā atvase nav tur, kur jābūt, un lūgusi likumsargu palīdzību bērnu nogādāt mājās. Saņemta ziņa, ka viņas vīrs devies ārā kopā ar bērnu un vectēvu, kurš tikai pirms četrām dienām atgriezies no Norvēģijas.

Norvēģija joprojām ir vīrusa izplatības draudu zonā, tāpēc bērna vectēvam būtu vajadzējis palikt mājās un izolēties no sabiedrības 14 dienas. Arī atvases tēvam vajadzēja saprast, ka ciešā kontaktā ar potenciāli sasirgušo pensionāru nevienam atrasties nevajadzētu, vēsta "Degpunktā". 

Tiek vēstīts, ka visi devušies uz kādu Jūrmalas picēriju, taču likumsargi sazinājušies ar Jūrmalas kolēģiem, kuri norādījuši, ka jāievēro drošības pasākumi. Vēlāk bērns atgriezies mājās sveiks un vesels.

Mājas karantīnas režīma neievērošana ir Epidemioloģiskā drošības likuma pārkāpums, kam var tikt piemērots administratīvais sods.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu