Pasauli sajūsmina šveicietis, kurš labu karjeru iemainījis pret dzīvi Āfrikā kopā ar lauvām un citiem savvaļas zvēriem (2)

Foto: Instagram/ dean.schneider
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sociālo tīklu vietnē "Instagram" milzīgu popularitāti iemantojis šveicietis un dabas parka "Hakuna Mipaka" īpašnieks Dīns Šnaiders, kurš nu plašāk pastāstījis par savu dzīvi starp savvaļas dzīvniekiem.

Šnaiders ir bijušais finansists, kurš pameta darbu, lai pievērstos savvaļas dzīvnieku pasargāšanai Āfrikā. Šobrīd 27 gadus vecais šveicietis 23 gadu vecumā bija izveidojis veiksmīgu karjeru finanšu sektorā, bet nolēma to atstāt, lai sekotu savam īstajam aicinājumam - savvaļas saglabāšanai. Viņš Āfrikā atvēra dabas parku "Hakuna Mipaka", kurā devis mājas un izglābis dažādus savvaļas dzīvniekus, piemēram, lauvas, pērtiķus, hiēnu, gepardus un daudzus citus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

"Hakuna Mipaka" ("Nav limitu") dabas parka mājas lapā norādīts, ka tās ir Šnaidera mājas. Dabas parku viņam izdevās dibināt ar saviem iekrājumiem un vecāku atbalstu, taču nu viņš ir to pārvērtis par bezpeļņas organizāciju. Dabas parkā nav atļauts ierasties tūristiem un citiem apmeklētājiem. "Hakuna Mipaka" platība pārsniedz 400 hektārus.

Šnaiders atklājis, ka sociālajos tīklos mēģina piesaistīt lielu auditoriju, jo viņa galvenā misija esot atvērt dzīvniekiem ceļu uz cilvēku sirdīm, kā arī visu pasauli iedvesmot un izglītot par dzīvnieku valstību. Šobrīd viņa "Instagram" kontam ir seši miljoni sekotāju.

Savā "Instagram" kontā šveicietis ļoti bieži publicē attēlus, kuros redzams apskaujot vai samīļojot savvaļas dzīvniekus. Vairumam sekotāju šādi attēli šķiet dzīvībai bīstami un savā ziņā biedējoši, bet Šnaiders ir sniedzis plašāku ieskatu savā ikdienas saskarsmē ar savvaļas dzīvniekiem. Viņš uzsvēris, ka attēli, ko viņš publicē, nav tikai rotaļas ar dzīvniekiem, tā esot dzīvošana ar tiem. 

"Esmu daļa no to [lauvu] grupām. Un, jā, mēs spēlējamies, jo to dara arī cilvēki, bet bieži esmu klāt arī nopietnās situācijās. Tāpēc man nepatīk, ka tas, ko es daru, tiek uztverts par rotaļāšanos," Šnaiders.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

Dabas aizstāvis atzinis, ka viņš nejūt bailes, pietuvojoties savvaļas dzīvniekiem: "Bailes ir pēdējais, ko tu drīksti sajust viņu klātbūtnē." Šnaiders arī uzsvēris, ka bailes rodas, pietuvojoties nezināmajam, bet viņš savas lauvas pazīst, līdz ar to nekad nav izjutis bailes, pat ja kāda no lauvām viņu savaino.

"Savainojumi ir neatņemama sastāvdaļa no sadzīves ar lauvām," piebildis Šnaiders.

Tāpat šveicietis uzsvēris, ka savvaļas dzīvnieku iepazīšanai nepieciešams liels laiks: "Tu nevari vienkārši pietuvoties hiēnu vai lauvu baram un ar vārdiem vai kustībām mēģināt asimilēties. Dzīvnieki tevi, visticamāk, nogalinās. Tev jāaug kopā ar dzīvniekiem, jāiepazīst viņi no mazotnes, citādi tas nestrādā."

Bijušais finansists arī atklāja, ka viņu nekādā gadījumā nevajadzētu uzskatīt par savvaļas dzīvnieku dresētāju: "Nekādā gadījumā nevarētu pateikt, piemēram, Deksteram, lai viņš sēž vai dara ko citu. Viņi visi uz mani paskatītos ar neizpratni."

Kā atklāj pats Šnaiders, galvenais esot komunikācija, jo sevišķi ķermeņa valoda.

"Uzskatu, ka dzīvnieki ir gudrāki par cilvēkiem. Superinteliģence mūs ir padarījusi stulbus," skarbi izteicies Šnaiders.

Par spīti daudzajiem izaicinājumiem šāda dabas parka uzturēšanā, Šnaiders atzinis, ka priecājas par savu izvēli.

"Pelnīt naudu ir interesanti. Tu vari iegādāties daudz  dažādu lietu, bet tās tevi padara laimīgu tikai uz noteiktu laiku. Turpretī kaut kā lielāka uzbūvēšana un palīdzēšana šai planētai padarīs tevi laimīgu uz visu mūžu. Tieši tāpēc arī nolēmu pārvākties uz Dienvidāfriku, lai veltītu savu laiku, naudu un sevi pašu dzīvnieku valstībai," nobeigumā teicis Šnaiders.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Animals? can teach us so much about VALUES which we Humans? lost over the time! Lions? for example taught me a lot about "LOYALTY" ?? • LOYALTY is essential for every form of relationship between any living beings. Families, Relationships, Friendships all of them can only exist successfully through Loyalty! • To have Loyal beings around YOU, those ones where you know they are 100% loyal to you and you can rely on them at all times no matter what, is probably the most satisfying and beautiful feeling ever!❤️ • But why is Loyalty so rare in our Human World?? Because YOU have to build your loyal friends YOURSELF by first being loyal to them! People are scared to first be loyal before they receive loyalty cause people tend to take advantage of You in such situations! Now if you wait to meet that Loyal person in your life before you start being loyal to others than you might end up waiting forever? and die before you ever experienced how it is to have loyal People around you. ?? • Tag Your LOYAL FRIENDS and let me know in the Comments Your thoughts about Loyalty. ??❤️

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dean Schneider (@dean.schneider) on

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu