Covid-19 ⟩ "Neapzinīgs cilvēks ieradās praksē." Ārste un Salaspils māmiņas satrauktas par pacientu, kurš ignorējis pašizolēšanos (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

"Tā kā vakar viens neapzinīgs cilvēks, kurš bija ieradies no ārzemēm pirms piecām dienām, kam bija jābūt pašizolācijā, ieradās manā ģimenes ārsta praksē, no vakardienas manas prakses darbinieki atrodas pašizolācijā," sociālajā tīklā "Facebook" vēsta ģimenes ārste no Salaspils Ilze Salmiņa. 

"Man paveicās, ka šajā brīdī es neatrados ārsta prakses telpās," ierakstā vēsta Salmiņa. 

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Salaspils 1. vidusskolas audzēknim ir apstiprināta jaunā koronavīrusa slimība Covid-19.

"Inficētā skolēna ģimene pati ir vērsusies SPKC, tāpat ir apzinātas visas kontaktpersonas. Viss process notiek pareizā kārtībā," sarunā ar portālu "Apollo" norādīja Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule, norādot, ka šie gadījumi nav saistīti. 

"Ilzes Salmiņas privātprakse ir aizvērta, bet tam nav nekāda sakara ar šo inficēto skolēnu. Tātad Salaspilī ir vēl inficēšanās gadījumi ar Covid-19," sacīja Balcerbule. 

Viņā atklāja, ka, pēc viņas rīcībā esošās informācijas, grupā, kurā bijis inficētais skolēns, bijuši jaunieši, kuri lidoja mājās no treniņnometnes Spānijā.

"Salaspils veselības iestādes nemitīgi šajā laikā informē cilvēkus par darba laikiem, drošības pasākumiem un kā tikt pie ģimenes ārstiem. Pa tiešo pie viņiem doties nedrīkst," aicina Balcerbule. 

Ģimenes ārste Salmiņa vēsta, ka "ņemot vērā iepriekš minēto un sakarā ar ārkārtas situāciju valstī, no šodienas ir mainīta Dr. Salmiņas ģimenes ārsta kabineta darba kārtība - atcelta plānveida pacientu pieņemšana un akūtā stunda. 

Prakses darba laiks neesot mainījies, ierašanās pie ārsta ir atļauta tikai pēc iepriekšējas telefoniskas vienošanās un konkrēta ierašanās laika saskaņošanas ar ārstu. 

Nu jau ir lieki meklēt vainīgos. Mēs nezinām, cik šobrīd Salaspilī ir vīrusa nēsātāju. Tas var būt ikviens, arī kaimiņš,...

Posted by Lolita Balcerbule on Otrdiena, 2020. gada 17. marts
Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu