"Palieciet mājās mūsu dēļ!" Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mediķi par bezatbildīgiem iedzīvotājiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mediķe ar aicinājumu būt atbildīgiem.
Mediķe ar aicinājumu būt atbildīgiem. Foto: BKUS

Pēdējās dienās Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) saskārusies ar vairākiem gadījumiem, kad vecāki apzināti maldinājuši medicīnas personālu, neatklājot, ka pēdējo 14 dienu laikā bijuši Covid-19 skartajās valstīs, vēsta LTV.

"Ārstu un māsu skaits nav neierobežots, tādēļ, lai medicīnas darbiniekiem nebūtu jādodas piespiedu 14 dienu karantīnā apzinātas līdzcilvēku maldināšanas dēļ, BKUS atgādina, ka slimnīcas telpās ir kategoriski aizliegts ierasties, ja pēdējo 14 dienu laikā esat bijuši ārpus Latvijas vai kontaktā ar personām, kuras bijušas ārpus Latvijas. Šajā situācijā ir jāatrodas obligātā pašizolācijā, bet, parādoties pirmajiem simptomiem, jāzvana 8303," saka mediķi.

BKUS vadība un medicīnas personāls uzsvēruši, ka, sniedzot nepatiesu informāciju, tiek nopietni apdraudēta gan pārējo pacientu un medicīnas personāla drošība, gan visa veselības aprūpes sistēma kopumā.

"Slimnīca ir tiesīga piesaistīt pašvaldības un Valsts policiju, lai nodrošinātu visu nepieciešamo pasākumu ievērošanu Covid-19 izplatības ierobežošanai slimnīcā.

Neievērojot šos noteikumus, tiks piemērotas normatīvajos aktos noteiktās sankcijas", norāda slimnīcā.

Latvijā aizvadītajā diennaktī apstiprināti 11 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kopējam saslimušo skaitam sasniedzot 71, informēja Slimību kontroles un profilakses centrā (SPKC).

Pēdējā diennaktī veikti 604 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, infekcija apstiprināta 11 cilvēkiem. Līdz šim Latvijā kopā veikti 2 144 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19, informē SPKC.

Veselības ministrija trešdien, 18. martā, informēja, ka turpmāk īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no ārvalstīm, vairs neizdalot specifisku valstu grupu.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka līdz 14. aprīlim Latvijā izsludināta ārkārtēja situācija. Tas laikā aizliegti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi, publiski pasākumu, savukārt visiem, kas inficējušies ar Covid-19 vai atgriezušies no ārvalstīm, obligāti jāievēro karantīna.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu