Pasaules tūres posms pludmales volejbolā Jūrmalā, iespējams, notiks augustā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: cev.eu

Maija sākumā gaidāmais Pasaules tūres trīs zvaigžņu posms pludmales volejbolā, kura norise ir plānota Majoru pludmalē, iespējams, tiks pārcelts uz augustu, sarunā ar Latvijas Televīzijas sporta ziņām teica Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valdes loceklis Andris Blaka.

"Covid-19" straujās izplatības dēļ visā pasaulē dienu no dienas tiek atcelti vairāki nozīmīgi turnīri.

Ņemot vērā, ka pirms nedēļas pasaules vadošās līgas dažādos sporta veidos tikai sāka pieņemt striktākus mērus, jo nebija iespējams paredzēt pandēmijas izplatības ātrumu, sacensības, kas bija plānotas maijā vēl nebija atceltas, bet nu jau vairums federācijām un sporta veidu vadošajām organizācijām nākas pieņemt citus mērus, tostarp čempionātu atcelšanu arī pēc aprīļa

Šī iemesla dēļ pirmās problēmsituācijas ir jārisina arī LVF, kas 6.maijā bija plānojusi Majoros uzņemt Pasaules tūres trīs zvaigžņu posmu. Sarunā ar Latvijas Televīziju Blaka neslēpa, ka Starptautiskajai volejbola federācijai (FIVB) tiks lūgts pārcelt turnīru uz vasaras beigām - augustu.

"Šodien esam sazinājušies ar Starptautisko Volejbola federāciju. Viņi lūdza mums nosūtīt vēstuli ar tālāko rīcības plānu," teica Blaka. "Vēstulē būs teksts, kurā lūdzam turnīru pārcelt uz vēlāku laiku."

"Viņi noteikti vēlēsies vismaz divas alternatīvas, bet mēs vēlamies piedāvāt tikai vienu datumu - augusta beigās."

Pasaules tūres Majoru posma organizatori arī neizslēdz iespēju, ka šis piedāvājums varētu tikt noraidīts, kā rezultātā nāktos zaudēt visus līdz šim ieguldītos līdzekļus. Valsts šī turnīra norisei iepriekš piešķīra nepilnus 138 000 eiro, kas paredzēti balvu fondam.

Tikmēr Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs uzsvēra, ka valstij galvenais ir, lai pārceltie turnīri notiktu.

"Mums būtiskākais ir, lai šie pasākumi noris. Nav svarīgi vai pēc sešiem mēnešiem, vai nākamajā gadā," norādīja Severs. 

Problēmas varētu piemeklēt arī spīdveja organizatorus, jo ar valsts atbalstu (165 000 eiro) 2.maijā ir paredzēts aizvadīt pasaules komandu čempionāta otro pusfinālu.

Pirmās, kas saskārās "Covid-19" sekām bija "TTT Rīga" basketbolistes, kurām būtībā tika "laupīta" iespēja piedalīties  Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas izslēgšanas turnīrā.

Basketbola komandai februāra beigās Venēcijā bija jātiekas ar vietējo "Umana Reyer", tomēr Latvijas vienība nolēma uz Itāliju nedoties, lai izvairītos no inficēšanās riska.

Vēlāk FIBA piedāvāja šo spēli aizvadīt Ļubļanā, tomēr arī no šīs opcijas "TTT Rīga" atteicās, kā rezultātā vēlāk tika lemts vienībai piešķirt automātisko zaudējumu, kas nozīmē, ka klubs neieguva vienu punktu par zaudējumu, kā tas ir parasti. Šis lēmums dzēsa Latvijas čempiones cerības par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu