Cilvēki apzināti slēpjot informāciju par to, ka 14 dienu laikā atgriezušies no ārzemēm (12)

Apollo.lv
Foto: Gatis Ivuškāns/AFP/SCANPIX

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes loceklis un Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs aicina Latvijas iedzīvotājus respektēt mediķu prasības un ievērot atbildīgumu.

"Esam pieredzējuši gadījumus, kad pacienti slēpj informāciju par to, ka 14 dienu laikā atgriezušies no ārzemēm, turklāt viņi apzināti neievēro pašizolāciju, tādējādi apdraudot gan mediķus, gan citus akūtus pacientus Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikā," atklāja Višņakovs.

"Atsevišķi klīnikas pacienti, neizprot notiekošā apstākļus un neapzinās, ka situācija ir nopietna! Personāla ģērbšanos aizsargtērpos un aizdomīgu pacientu izolāciju, nosaucot par cirku," atklāja RAKUS valdes loceklis.

Višņakovs aicina visiem būt atbildīgiem par Covid-19 infekcijas izplatības apturēšanu. Visi, kuriem neatliekamā palīdzība ir vai būs nepieciešama, to saņems pilnā apjomā. Mediķu pašaizsardzība ir kritiski svarīga, lai būtu, kas sniedz šo palīdzību.

RAKUS un Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikas ārsti lūdz ar sapratni izturēties pret stingriem ierobežojumiem, nonākot neatliekamās palīdzības klīnikā. Aicinām sarunā ar mediķiem sniegt patiesu informāciju par sevi.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka Latvijā ar Covid19 inficējies 71 cilvēks.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu