"Otro reizi es uz to vairs neietu." Oskars Bārtulis atklāti par skandālu ar Krievijas pilsonību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Bārtulis
Oskars Bārtulis Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Maijas Rozītes-Krištopanes raidījumā "Personība" viesojās latviešu hokejists Oskars Bārtulis, kurš atklāti pastāstīja par 2018. gada lēmumu par Krievijas pilsonības pieņemšanu.

2018. gada jūnijā Latvijas hokeja sabiedrību pāršalca ziņa, ka Oskars Bārtulis ir izvēlējies pieņemt Krievijas pilsonību. Sarunā ar Rozīti-Krištopani pieredzējušais aizsargs padalījās ar plašāku ieskatu toreiz pieņemtajā lēmumā.

"Protams, tā vēstule nebija par to, ka es negribu spēlēt. Visi mēs saprotam, ka sporta mūžs ir īss. Teiksim tā, tas viss bija naudas jautājums. Man tika piedāvāts ļoti labs un liels līgums. Domāju, ka katrs sportists, ja viņam piedāvā šādu līgumu, gribēs nopelnīt to naudu," iesāka Bārtulis.

Pieredzējušais hokejists turpināja skaidrot, ka pieņemtais lēmums bijis saistīts tikai ar finansiāliem apsvērumiem: "Vajadzēja tādus papīrus uzrakstīt. Ne jau es esmu atteicies no Latvijas pilsonības. Ne jau es esmu pametis Latviju. Šeit es esmu dzimis uzaudzis un arī dzīvošu. Tas tika izdarīts līguma dēļ."

Raidījuma vadītāja precizēja, vaicājot, vai tas bijis stratēģisks biznesa lēmums, uz ko aizsargs atbildēja: "Nu, teiksim tā - kā leģionārs tu vairs, tobrīd, nevarēji nopelnīt tādu naudu. Bet, ja tu paņem to sporta pilsonību. Tā bija tikai un vienīgi tāda sportiska lieta."

Bārtulis gan atzina, ka sportam pietuvināti cilvēki tomēr ir izrādījuši sapratni par viņa lēmumu: "Ziniet, tie, kuri nav ar sportu tuvu saistīti, tiem tā nesaprašana varbūt arī bija. Tie, kuri sportu saprot un zina, kā tas viss notiek, visu saprata. Neteiksim, ka atbalstīja, bet nekādas pretenzijas arī nebija. Protams, faniem tas bija citādāk, jo domāju, ka viņi neiedziļinās tajā visā"

Tāpat Bārtulis arī atzina, ka no kolēģu puses negatīvu izteikumu vispār neesot bijis, jo, kā izteicās pats aizsargs, arī viņi ir hokejisti un saprot, ka karjera ir tik gara, cik viņa ir. "Domāju, ka ja būtu baigi apvainojušies, tad izlasē mani atpakaļ neņemtu. Bet tur viss ir kārtībā. Izrunājāmies ar [Latvijas hokeja] federācijas vadību. Visi pieļauj kādu kļudu, bet pats galvenais ir izrunāties," piebilda Bārtulis.

Raidījuma vadītāja hokejistam vaicāja, vai viņš, nonākot šādā situācijā vēlreiz, izmantotu tos pašus līdzekļus, uz ko hokejists atbildēja noliedzoši: "Nē, otro reizi es uz to vairs neietu, ņemot vērā to, kam es izgāju cauri. Ja vienreiz tev tas nesanāk, otro reizi tu tur vairs neej."

Šo sezonu 32 gadus vecais aizsargs noslēdza Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" savainoto spēlētāju sarakstā. Rīgas klubam Bārtulis pievienojās aizvadītā gada nogalē un 28 mačos izcēlās ar astoņiem (1+7) rezultativitātes punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu