Foto ⟩ "Mēs esam kā viena liela ģimene." Īpaša atmosfēra uz glābšanas prāmja no Vācijas uz Rīgu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Naktī uz ceturtdienu, 19. martu, Vācijā notikusi iekāpšana uz "Tallink" prāmja "Romantika", kas uzsācis ceļu uz Rīgu. Cilvēki bija ieradušies no Spānijas, Francijas un Lielbritānijas. Pasažieri jutās izsmelti, jo ceļš līdz glābšanas prāmim aizņēmis ļoti daudz laika, ziņo laikraksts "Postimees".

Pirmie uz kuģa klāja devās pasažieri bez automašīnām. Rindā stāvēja apmēram simts cilvēku, no kuriem lielākā daļa ir Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji.

Viena no pēdējām rindā stāvēja no Londonas atbraukusī Karīna. "Vai nezināt, kā man no Rīgas nokļūt Tallinā?" viņa man pajautāja pirms paspēju stādīties priekšā. Viņa jau vairākas dienas mēģina nokļūt Tallinā, un šis prāmis ir viņas pēdējā iespēja. Par to, kā no Rīgas nokļūt līdz Tallinai, Karīna domāšot rīt.

"Šeit ir īpaša atmosfēra. Mēs esam kā viena liela ģimene," savos pirmajos iespaidos par atrašanos uz kuģa dalījās Karīna.

Uz klāja bija arī divi ārzemēs strādājoši volejbolisti no Igaunijas, Kevins Sārs no Sāmsalas un Marti Jukhami no Rakveres.

"Esmu veicis apmēram 1200 kilometru garu ceļu," teica pirmās franču volejbola līgas dalībnieks Sārs. Šobrīd līga ir apturēta, taču ja situācija uzlabosies, Sārs plāno uz pāris mēnešiem atgriezties ārzemēs, lai nospēlētu vēl pāris maču.

Jau ziņots, ka "Tallink" prāmis "Romantika" ar Eiropā iestrēgušajiem Latvijas, Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājiem, no Zasnicas izbrauca vēlu trešdienas vakarā. Pavisam kopā uz borta ir 472 pasažieri un 152 automašīnas. 

Prāmis Rīgā ieradīsies 20. martā ap plkst. 00.30.

Jau ziņots, ka izņēmuma kārtā speciāli noorganizētais prāmja reiss ir viena no retajām iespējām Vācijā palikušajiem Baltijas valstu iedzīvotājiem nokļūt atpakaļ mājās laikā, kad jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ Latvijā starptautiskie pasažieru pārvadājumi ir apturēti un Polija savas robežas ir slēgusi.

Prāmis no Zasnicas izgāja trešdienas vēlā vakarā. Atļauju šim kuģim izņēmuma kārtā ienākt Rīgas ostā devis Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Tallink" nodrošina reisu, ievērojot normatīvo aktu prasības, kas attiecas uz ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kā arī atbildīgo institūciju norādījumus veselības jomā.

Prāmju operators sadarbībā ar Igaunijas Ārlietu ministriju otrdienas vakarā nosūtīja "Tallink" kuģi "Romantika" uz Vāciju, lai palīdzētu un nogādātu mājās Igaunijas un Latvijas pilsoņus, kas ir iestrēguši Eiropā slēgto robežu dēļ.

Piekļuvi ostai, kā arī garantiju, ka kuģis netiks pakļauts karantīnai, nodrošina Igaunijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas un Igaunijas varas iestādēm.

Ierasti "Romantika" kursēja maršrutā Rīga-Stokholma, taču, Latvijai slēdzot robežas starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem, reisus uz Zviedrijas galvaspilsētu prāmis ir pārtraucis.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu