Foto ⟩ Cilvēku rindas pie sadzīves ķīmijas ražotnes "Spodrība" Dobelē (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rindas pēc dezinfekcijas līdzekļiem pie sadzīves ķīmijas ražotnes "Spodrība" Dobelē. Rindas pēc dezinfekcijas līdzekļiem pie sadzīves ķīmijas ražotnes "Spodrība" Dobelē.
Rindas pēc dezinfekcijas līdzekļiem pie sadzīves ķīmijas ražotnes "Spodrība" Dobelē. Rindas pēc dezinfekcijas līdzekļiem pie sadzīves ķīmijas ražotnes "Spodrība" Dobelē. Foto: Miks Lūsis/LETA

Ceturtdienas, 19. marta, rīta pusē pie sadzīves ķīmijas ražotnes "Spodrība" izveidojušās garas cilvēku rindas, kas devušies iegādāt dezinfikcijas un tīrīšanas līdzekļus.

Foto: Miks Lūsis/LETA

Jau ziņots, ka, ņemot vērā pieprasījuma būtisko pieaugumu, sadzīves ķīmijas ražotāja AS "Spodrība" veikusi izmaiņas ražošanas un izejmateriālu resursu plānos, lai lielāku uzsvaru liktu uz roku dezinfekcijas produktu ražošanu un nodrošinātu to pieejamību tirdzniecības vietās, informēja uzņēmuma direktore Baiba Megre.

Foto: Miks Lūsis/LETA

"Pēdējo nedēļu laikā pieprasījums pēc alkohola geliem jeb roku dezinfektantiem ir lielā mērā pieaudzis gan no vietējiem, gan ārvalstu klientiem. Jo īpaši pieaugums bija jūtams līdz ar pirmajiem "Covid-19" saslimšanas gadījumiem Eiropā," stāstīja Megre. 

Viņa norādīja, ka uzņēmumam ražošanas kapacitāte ir pietiekama, bet jārēķinās ar vairākiem ārējiem faktoriem, kas var ietekmēt iespējamību kāpināt šo produktu ražošanu, piemēram, izejvielu un iepakojuma pietiekamība vai nepieejamība.

Foto: Miks Lūsis/LETA

"Stratēģiski plānojam uz priekšu, lai būtu gatavi vajadzības gadījumā vēl vairāk palielināt ražošanu," piebilda Megre.

"Spodrība" 2018.gadā strādāja ar 3,107 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% mazāk nekā 2017.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 17% un bija 98 706 eiro.

"Spodrības" pirmsākumi meklējami 1921.gadā Rīgā, savukārt 1960.gadā fabrikas ražotnes tika pārvietotas uz Dobeli. Kompānija "Spodrība" reģistrēta 1995.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 625 686,6 eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Islandes pilsonis Fridriks Ingi Fridriksons.

Foto: Miks Lūsis/LETA
Foto: Miks Lūsis/LETA
Foto: Miks Lūsis/LETA
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu