Bāriņtiesa Rīgā aicina ziņot par bērnu apdraudējumu ārkārtējās situācijas laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērns ar sejas aizsargu. Ilustratīvs attēls.
Bērns ar sejas aizsargu. Ilustratīvs attēls. Foto: SIPA/Scanpix

Rīgas bāriņtiesa aicina iedzīvotājus nekavējoties ziņot bāriņtiesai, ja viņu rīcībā ir informācija par bērnu, kurš palicis bez likumiskajiem pārstāvjiem, vai aizgādnībā esošu personu, kuras aizgādnis ārkārtējās situācijas, vai citu iemeslu dēļ atrodas ārpus Latvijas, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas bāriņtiesas pārstāve Dace Denafa.

Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti informēt bāriņtiesu par bērniem, kuriem nepieciešama palīdzība gadījumā, ja viņu vecāki vai aizgādnis atrodas pašizolācijā vai ārstēšanā.

Denafa norādīja, ka, ja bērna vecāki ir spiesti atstāt bērnu citas personas aprūpē, vecākiem ir iespēja izdot pilnvaru bērna pārstāvībai attālināti, izmantojot Latvijas notāru pakalpojumus neatkarīgi no tā, kurā valstī vecāks šobrīd atrodas. Latvijas notāru pakalpojumi ir pieejami attālināti.

Vienlaikus Rīgas bāriņtiesa aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un informēt par gadījumiem, kad ir aizdomas par bērna, vai aizgādnībā esošas personas tiesību pārkāpumiem, kā arī gadījumiem, kad ir aizdomas par bērnu veselības, dzīvības vai attīstības apdraudējumu. Bāriņtiesā atgādināja, ka bērnus līdz septiņu gadu vecumam nedrīkst atstāt bez pieaugušo vai personu, ne jaunāku par 13 gadiem, klātbūtnes.

Rīgas bāriņtiesa arī norādīja, ka tiesas procesi ārkārtējās situācijas laikā pārsvarā tiek izskatīti bez procesa dalībnieku klātbūtnes. Taču, atsevišķas bāriņtiesas sēdes, ievērojot maksimālas drošības prasības, notiek klātienē.

Tāpat tiek atceltas klātienes pieņemšanas, aicinot iedzīvotājus nepieciešamības gadījumā sazināties pa tālruni 67037746, vai rakstot uz e-pastu "bt@riga.lv".

Nepieciešamos dokumentus tiesa aicina sūtīt pa pastu, iesniegt elektroniski, vai arī atstāt tos īpaši šim nolūkam izvietotā kastē Rīgas bāriņtiesas telpās - Rīgā, Tērbatas ielā 69, pirmajā stāvā.

Par nozīmētām un iepriekš plānotām konsultācijām klātienē un bāriņtiesas sēdēm komunikācija notiks pa tālruni, sazinoties ar katru klientu atsevišķi un informējot konkrētās lietas dalībniekus par konsultāciju un bāriņtiesas sēdes datumu un laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu