Militārā policija Panamā iesprostojusi 300 cilvēkus mūzikas festivālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Temperatūras mērīšana "Tribal Gathering Festival" Panamā.
Temperatūras mērīšana "Tribal Gathering Festival" Panamā. Foto: AP/Scanpix

Skaidrs, ka būtu jauki, ja svinības nekad nebeigtos, taču kādas varētu būt izjūtas, ja no festivāla nevarētu tikt prom tādēļ, ka to neļauj militārā policija? To pašlaik uz savas ādas nākas izbaudīt "Tribal Gathering Festival" apmeklētājiem Panamā, vēsta portāls "Vice".

Piektdien, 13. martā, divas dienas pirms mūzikas festivāla beigām, Panamas veselības ministrs Rozario Tērners valstī izsludinājis ārkārtas situāciju, liekot festivāla apmeklētājiem palikt uz vietas līdz 23. martam. Šis rīkojums nācis, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, kas pašlaik inficējusi 109 cilvēkus un atņēmusi vienu dzīvību.

Pašlaik festivāla norises vietu ir aplenkusi militārā policija, kas nevienam neļauj pamest festivāla norises vietu. Festivāla mākslinieku menedžere Lu Karetero Sierra un vairāki tuvējās pilsētas iedzīvotāji ir pieteikušies brīvprātīgi palikt telšu apmetnē, lai nodrošinātu drošību, ēdiena un ūdens distribūciju, kā arī komunikāciju ar vietējām institūcijām.

"Panamas valsts mums nepiedāvā nekādu palīdzību. Esam palikuši šeit gaidot. Laimīgā kārtā vietējie iedzīvotāji ir izrādījuši neticamu solidaritāti un nu jācer, ka ēdiens pietiks vēl uz nedēļu," portālam atklājusi Karetero.

Viņa minējusi, ka pašlaik lielākās bažas sagādā medicīniskā palīdzība - vietējais Sarkanais Krusts, kas bija noalgoti, lai sniegtu medicīnisko palīdzību, nu ir pametuši pasākuma norises vietu. Lai arī starp festivāla teritorijā ieslodzītajiem nevienam nav slimības simptomu, bažas radot tas, ka vairāki cilvēki ir sūdzējušies par problēmām ar vēderu, kuras varētu būt radījis kāds vēdervīruss.

Festivālā ir vairāku Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi, kuri ir sazinājušies ar attiecīgo valstu vēstniecībām, taču, ņemot vērā krīzes situāciju arī Eiropā, ceļiniekiem pašlaik neviens nevar sniegt palīdzību.

Viens no "Tribal Gathering Festival" dalībniekiem "Vice" atklājis, ka "Panamas valsts attieksme ir dezorganizēta un situācija mainās ik pēc pāris stundām. Cilvēki, kuri centās pamest notikuma vietu, tika aizturēti uz vairākām stundām un tad aizsūtīti atpakaļ".

Neskatoties uz neērtībām, festivāla norises vietā ir joprojām darbojas mazs bārs, skan mūzika, notiek radošās darbnīcas un naktīs tiek rādītas filmas. Cilvēkiem, kuriem ir beigušies līdzekli, ir iespēja nopelnīt maltīti ar brīvprātīgo darbu. 

"Mums ir paveicies. Pašlaik ir ēdiens, tīrs ūdens, teltis, tualetes un internets. Daudziem vietējiem šādu ērtību nav arī ikdienas apstākļos," minējusi viena no festivāla komandas loceklēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu