TV3 uzskata, ka jaunais "Panorāmas" sākuma laiks "apdraud kvalitatīvas informācijas izplatību" (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Televīzijas tornis Zaķusalā.
Televīzijas tornis Zaķusalā. Foto: Zane Bitere/LETA

Mediju grupa "TV3 Group" pauž neizpratni par sabiedriskā medija rīcību, mainot Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Panorāma" sākuma laiku, kas nozīmē, ka tā ētera laiks turpmāk sakritīs ar "TV3 ziņu" raidlaiku, tādējādi samazinot iedzīvotāju iespēju saņemt informāciju no dažādiem kanāliem un būtiski sašaurinot Latvijas informatīvo telpu.

Mediju grupā aģentūrai LETA norādīja, ka 11. martā Pasaules Veselības organizācija (PVO) paziņoja, ka jaunā koronavīrusa izplatība sasniegusi pandēmijas apmērus, tādējādi arī Latvijā valdība no 12. marta pieņēma lēmumu izsludināt valstī ārkārtas stāvokli līdz 14. aprīlim.

"Ārkārtas stāvokļa laikā sabiedrībai ir īpaši svarīga uzticama, plaša, daudzveidīga un kvalitatīva informācija par notiekošo gan Latvijā, gan pasaulē. Turklāt krīzes laikā skatītāji īpaši daudz patērē vietēji ražotās ziņas, galvenokārt tādēļ, lai saņemtu uzticamu, daudzveidīgu un izsmeļošu saturu," akcentēja uzņēmumā.

Mediju grupa "TV3 Group" uzskata, ka sabiedriskā medija rīcība krīzes situācijā, ieviešot minētās izmaiņas, liedz skatītājam iespēju patērēt abus ziņu kanālus tiešajā ēterā, kas joprojām ir primārais TV ziņu patērēšanas veids. Īpaši aktuāli tas ir vecāka gadagājuma cilvēkiem, kas ziņas nepatērē digitālajā vidē un vienlaikus ir augstākajā vīrusa riska grupā.

Tāpat TV3 neapmierina, ka LTV rīcība būtiski sašaurina skatītājam pieejamo informatīvo telpu, kā arī ir pretrunā Latvijas Televīzijas misijai - kalpot Latvijas sabiedrības interesēm -, liedzot sabiedrībai visaptverošas informācijas pieejamību.

Uzņēmumā akcentēja, ka Latvijas mediji patlaban saskaras ar milzīgu reklāmas apjoma samazinājumu, kas veicina reklāmas ieņēmumu krišanu un turpmāk tiešā mērā tas varētu atsaukties uz vietējā satura ražošanas iespējām. Mediju grupas "TV3 Group" prioritāte ir skatītāju informēšana, piedāvājot uzticamu un kvalitatīvu saturu, kas ir īpaši būtiski krīzes situācijā.

Medijs arī uzsvēra, ka Latvijas informatīvajā telpā pieaug viltus ziņu popularitāte, kas veicina dezinformāciju, tādēļ ir īpaši svarīgi nodrošināt daudzveidīgas un uzticamas informācijas pieejamību.

"Laikā, kad mediju pastāvēšana un kvalitatīvas informācijas pieejamība ir apdraudēta, Latvijas sabiedriskā medija rīcība ir neizprotama.

Jaunais "Panorāmas" raidlaiks tiek plānots tieši TV3 ziņu izlaiduma laikā, kas šobrīd ir skatītākais ziņu raidījums Latvijā, sasniedzot vidēji divas reizes lielāku auditoriju nekā "Panorāma". "TV3 Group" nebaida konkurences cīņa, un mēs esam pārliecināti par savu skatītāju," norādīja uzņēmumā, aicinot LTV neizmantot ārkārtas stāvokli konkurences cīņā un rast risinājumu, neliedzot skatītājiem informācijas daudzveidību.

Kā ziņots, saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ valstī izsludināto ārkārtējo situāciju LTV vakara ziņu raidījums "Panorāma" no šodienas tiks raidīts plkst. 20, kas ir 30 minūtes agrāk nekā ierasts.

Tādējādi LTV ziņas vismaz kādu laiku tiks rādītas vienlaikus ar plkst.20 paredzētajām TV3 Ziņām. Papildus tam, LTV1 operatīvi mainīs programmu ik reizi, kad atbildīgās institūcijas nāks klajā ar aktuālu paziņojumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu