No 23. marta uz laiku apturēs ambulatoro un plānveida pakalpojumu sniegšanu Stradiņa slimnīcā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas telpas. Ilustratīvs attēls.
Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas telpas. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca no pirmdienas, 23. marta uz laiku apturēs ambulatoro un plānveida pakalpojumu sniegšanu, informēja slimnīca.

Ar visiem iedzīvotājiem, kuriem bija plānota vizīte, izmeklējums vai operācija pie kāda no Slimnīcas speciālistiem, sazināsies atbildīgie darbinieki.

Speciālistu konsultācijas klātienē, nodrošinot visus piesardzības pasākumus, netiks pārtrauktas vairākām pacientu grupām: "Zaļā koridora", onkoloģiskajiem, transplantācijas un neonatoloģiskajiem pacientiem.

Tāpat speciālistu konsultācijas klātienē netiks pārtrauktas pacientiem, kuriem pēcoperācijas periodā nepieciešamas invazīvās manipulācijas, kā arī pēc nepieciešamības citiem hroniskajiem pacientiem terapijas nepārtrauktības nodrošināšanai.

Tāpat speciālistu konsultācijas klātienē netiks pārtrauktas pacientiem, kuriem nepieciešams pabeigt vakcināciju un grūtnieču ambulatorajai uzraudzībai.

Slimnīcā arī uzsvēra, ka tiek pārtraukta arī medicīnisko maksas pakalpojumu sniegšana.

Stacionārā esošo pacientu tuvinieku apciemojumi nebūs iespējami un no pacientu piederīgajiem nodošanai slimnīcas stacionārajiem pacientiem pieņems tikai pirmās nepieciešamības higiēnas preces.

Lai noskaidrotu informāciju par veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un izmaiņām to sniegšanā, iedzīvotāji ir aicināti zvanīt uz Nacionālā Veselības dienesta informatīvo tālruni 80001234.

Slimnīca atsaucoties uz Veselības ministrijas vēstīto, atgādina, ka no 13.marta, saistībā ar Covid-19 izplatību, stacionārās ārstniecības iestādes Latvijā darbu veic paaugstinātas gatavības režīmā. Vienlaikus tas nozīmēja pakāpenisku plānveida veselības aprūpes pakalpojumu apjoma samazināšanu.

Valsts operatīvās medicīniskās komisijas lēmums nozīmē, ka paaugstinātās gatavības režīmā, klīniskās universitātes slimnīcas nesamazina dzīvību glābjošās operācijas, kā arī saglabā pakalpojumus, kuriem nepieciešams nodrošināt terapijas nepārtrauktību. Pārējos plānveida veselības aprūpes pakalpojumus slimnīcas pakāpeniski samazināja. 

Pēc lēmuma pieņemšanas Slimnīcas Klientu informācijas un apkalpošanas darbinieki sazinājās ar katru pacientu, lai informētu par pārcelto operāciju vai izmeklējumu.

Tāpat, lai būtu iespējams nodrošināt pacientu ar Covid-19 uzņemšanu universitātes slimnīcās, mainīta hospitalizācijas kārtība. Attiecīgi pacientus vairāk novirzīs uz zemāka līmeņa ārstniecības iestādēm, kā arī pacienti, kuriem, tiek pabeigta akūta ārstēšana universitātes slimnīcā, tiks pārvesti uz reģionālajām un lokālajām daudzprofilu slimnīcām.

Jau ziņots, ka koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl 15 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 86, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). 

Aizvadītājā diennaktī veikti 533 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, savukārt līdz šim Latvijā kopumā veikti 2677 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19.

No 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu