Koronavīruss turpina "plosīt" NBA - līgā konstatēti jau 14 saslimšanas gadījumi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Markuss Smārts
Markuss Smārts Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā Basketbola asociācija (NBA) jau vairāk nekā nedēļu koronavīrusa dēļ ir pārtraukta uz nenoteiktu laiku. Teju katru dienu parādās ziņas par jauniem inficēšanās gadījumiem gan komandu darbinieku, gan spēlētāju vidū.

Aizvadītajā diennaktī par koronavīrusa konstatēšanu savu darbinieku vai spēlētāju vidū paziņoja Filadelfijas "76ers", Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers".

"76ers" atklāja, ka saslimšana ar vīrusu konstatēta trim personām , bet "Nuggets" klubā vienai. Savukārt, "Lakers" klubā saslimšana konstatēta diviem spēlētājiem.

Filadelfijas vienībai par inficēšanos izdevies uzzināt pēc medicīnas iestāžu ieteikuma veikt pārbaudes.

"Trīs cilvēkiem konstatēta inficēšanās ar vīrusu. Visi pārējie rezultāti pagaidām ir negatīvi," teiks Filadelfijas komandas paziņojumā. "Par šo situāciju esam paziņojuši visām nepieciešamajām instancēm."

Klubs uzsvēra, ka visi trīs cilvēki ir karantīnā, un viņu veselību pieskata medicīnas personāls.

Tāpat saslimšanas gadījums konstatēts arī "Nuggets" komandā. Arī Denveras klubs neatklāj vai inficējies ir kāds no spēlētājiem.

"Konkrētā persona 16.martā piedzīvoja Covid-19 vīrusam raksturīgus simptomus, tāpēc medicīnas personāls pārņēmis vadību," teikts komandas ziņojumā.

Savukārt, "Lakers" ziņoja, ka kluba spēlētāji koronavīrusa testu veikuši pēc tam, kad izplatījās ziņas par četru Bruklinas "Nets" spēlētāju inficēšanos ar Covid-19. Losandželosas klubs ar "Nets" tikās savā šīs sezonas līdz šim pēdējā mačā, 10. martā.

"Mēs uzzinājām, ka koronavīrusa tests ir pozitīvs diviem spēlētājiem. Viņi abi simptomus neizrāda, bet ir ievietoti karantīnā," rakstījuši "Lakers" spēlētāji.

Par inficēšanos ar koronavīrusu paziņojis arī Bostonas "Celtics" spēlētājs Markuss Smārts: "Testu veicu pirms piecām dienām un šodien uzzināju, ka tas ir pozitīvs. Atrodos paškarantīnā kopš testa veikšanas. Covid-19 ir jāuztver ar vislielāko nopietnību."

Pirmais saslimšanas gadījums NBA tika konstatēts 12.martā. NBA vadība sezonu pārtrauca neilgi pēc tam, kad Jūtas "Jazz" basketbolistam Rūdijam Gobēram bija pozitīvas analīzes. Vēlāk saslimšana ar vīrusu tika konstatēta arī viņa komandas biedram Donovanam Mičelam un Detroitas "Pistons" spēlētājam Kristianam Vudam.

Savukārt pirms trim dienām pēc Bruklinas "Nets" veiktajām pārbaudēm, Covid-19 inficēto sarakstā tika iekļauts Kevins Durants, kurš laukumā nav devies kopš pagājušās sezonas finālsērijas.

Kopumā NBA nu jau konstatēti 11 saslimšanas gadījumi.

NBA 12.martā izsludināja pārtraukumu līgā, kas sākotnēji tika noteikts līdz aprīļa vidum. Vēlāk līga paziņoja, ka spēles noteikti nesāksies ātrāk par maija otro pusi vai jūnija sākumu. Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka šosezon fināla spēles, iespējams, nāksies vērot augustā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu