"Jūties vainīgs par to, ka apdraudi ārstus." Vieglatlēts dalās pieredzē par ārstēšanos no Covid-19 Itālijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook

Itālija šobrīd ir viena no koronavīrusa vissmagāk skartajām valstīm. Par to, kā ārstējas no Covid-19, "The Guardian" stāsta itāļu vieglatlēts Edoardo Meloni.

30 gadus vecais vieglatlēts šobrīd jūtoties labi. Meloni stāsta, ka viņam saslimšana ar koronavīrusu atklāta sākumstadijā, tiesa, jau tad situācija bijusi ļoti nepatīkama.

Uz jautājumu, kādi bijuši sākotnējie simptomi, atlēts atbild: jāņem vērā, ka katrai personai šie simptomi var atšķirties.

"Viss sākās ar nelielu temperatūru, aptuveni 37,5, un klepu, kas kļuva aizvien spēcīgāks. Kulminēja ar to, ka klepus kļuva sauss un stiprs, kā arī ilga no piecām līdz pat 10 minūtēm. Vienā no šādām reizēm, kad man uznāca klepus, spļāvu asinis. Pēc tam arī tiku ievietots intensīvajā aprūpē," stāsta Meloni.

Tāpat vieglatlēts uzsver, ka viens no simptomiem esot arī pilnīga ožas un garšas pazaudēšana: cilvēki palātās, izmantojot tikai garšu, nespējot atšķirt šokolādi no vārīta burkāna.

Meloni atklāj, ka viņa ārstēšanā tiekot izmantota iepriekš koronavīrusa epicentrā, Ķīnas pilsētā Uhaņā lietota terapija: "Tā ir medikamentu kombinācija, kas tiek izmantota HIV un artrīta pacientu ārstēšanā. Galvenā tās blakusparādība ir caureja, kas pirmajā dienā mani arī piemeklēja. No otras terapijas dienas kļuva arvien labāk."

Vieglatlētam tika vaicāts, kur viņš, pēc paša domām, ar bīstamo vīrusu inficējies. "Biju sevi sociāli izolējis, jau pirms šāda rīcība tika izsludināta valsts mērogā. Strādāju no mājām, bet 9. martā man vajadzēja nokļūt līdz darbavietai, lai paņemtu nepieciešamos dokumentus un atstātu uzņēmuma mašīnu," atbildīgo pieeju situācijai skaidrojis Meloni.

"No darba mājup devos ar metro. Domāju, ka tur arī inficējos, jo pirmie simptomi parādījās tieši trīs dienas vēlāk," turpina Meloni.

Tāpat jaunais sportists tika aicināts ieskicēt situāciju slimnīcā, kurā viņš atrodas.

"Kad ierados slimnīcā, man tika pārbaudīts skābekļa līmenis asinīs un veikts rentgens plaušām, kā arī ārkārtas koronavīrusa tests. Pēcāk arī elektrokardiogramma. Ārsts piedāvāja minēto terapiju, kurai piekritu," ierašanos slimnīcā apraksta sportists.

"Mūsu palātas no koridora ir atdalītas ar vēl vienu telpu, kurā māsiņas un ārsti pārģērbjas pirms nākšanas pie mums. Viņi valkā pilnus aizsargtērpus un dubultās sejas maskas. Viņu sejas ir pilnībā nosegtas," skatu slimnīcā ilustrē vieglatlēts.

Nobeigumā Meloni uzsvēris, ka jūtot sirdsapziņas pārmetumus par to, ka negribot ir bīstams medicīnas personālam: "Godīgi sakot, jūties vainīgs par to, ka apdraudi ārstus." 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu