Kas notiks ar kāzām un bērēm ārkārtas situācijas laikā? (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Jaunais koronavīruss turpina izplatīties visā pasaulē un skāris vairākas cilvēkiem nozīmīgas nozares. Latvijā kopš pagājušās ceturtdienas līdz 14. aprīlim ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, kas aizliedz pulcēties vairāk nekā 250 cilvēkiem vienkopus. Ieteikumi ir daudz un dažādi, taču ko darīt tiem cilvēkiem, kuri pirms Lieldienām bija plānojuši iestūrēt laulības ostā?

Video: "Bez Tabu" sižets

Rīgas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inese Bumbiere-Kaže sarunā ar raidījumu "Bez Tabu" nenoliedz, ka, lai arī marts nav populārākais kāzu mēnesis, šobrīd tālrunis ir "karsts".

Cilvēki zvanot un vaicājot, vai kāzas vispār notikšot un kādi ierobežojumi attiecas uz svinīgo ceremoniju. Piemēram, 20. martā tieši Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļā plānotas 15 ceremonijas.

"Laulību reģistrācija notiks, taču ierobežojums ir tāds, ka tā notiks bez viesu klātbūtnes, ierodoties tikai laulājamajiem un lieciniekiem. Vēl varētu būt iespēja, ka ņem līdzi savu fotogrāfu," raidījumam "Bez Tabu" sacīja Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Bumbiere-Kaže.

Savukārt kāzu organizatore Dace Miezīte norāda, ka vidēji svinībās piedalās 20-130 viesi. Ja ceremonija plānota pavisam nelielā cilvēku lokā – tā var notikt, bet jāpadomā, vai valstī esošās situācijas dēļ arī prāts spēs atslēgties un izbaudīt svētku un mīlestības dienu.

"Mans ieteikums būtu tomēr kāzas pārcelt. Noteikti būs pavisam cita sajūta, svinot un zinot, ka mēs vadāmies pēc valdības ieteiktajām instrukcijām. Kāzas ir svētki! Visiem ir jābūt priecīgiem, bet diez vai mēs varam līdz galam izbaudīt mirkļus, ja mūsos tomēr ir kāda atbildības sajūta," sacīja Miezīte.

Tomēr, ko darīt, ja pasākumus nav iespējams pārcelt, piemēram, bēres? Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvaldes priekšnieks Gints Zēla skaidro, vai valstī esošie ierobežojumi attiecas arī uz atvadīšanās ceremonijām.

"Precīzu ierobežojumu nav. Mums ir atbilde no Veselības inspekcijas, ka uz bērēm nav attiecināms publisko pasākumu statuss. Jebkurā gadījumā, ņemot vērā situāciju valstī, mēs aicinām cilvēkus, kuri vēršas pie mums, lai organizētu bēres, rūpīgi izvērtēt nepieciešamību uzaicināt cilvēku loku, kas uz bērēm ierodas. Vienlaikus aicinām ievērot valstī noteikto divu metru attālumu, vienam no otra, lai mazinātu risku inficēties ar šo vīrusu," sacīja Zēla.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu