Rīgas "Dinamo" galvenā trenera kandidāts Tambijevs atstāj savu līdzšinējo klubu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs un Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komanda Karagandas "Sarjarka" piektdien vienojušās par līgumsaistību pārtraukšanu, savā mājaslapā vēsta komanda.

Tambijevs šosezon nespēja aizvest savu komandu līdz panākumam VHL čempionātā, jo jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tika piedzīvots zaudējums pret Sanktpēterburgas "SKA Ņeva". Sērijā līdz četrām uzvarām SKA bija pārāka 4-2.

Speciālists šosezon trenēja arī trīs Latvijas hokejistus - Edgaru Kuldu, Eduardu Hugo Jansonu un Edgaru Siksnu.

"Sarjarka" regulārajā čempionātā 54 spēlēs tika pie 71 punkta, kas otrajā konferencē deva piekto vietu, bet visā līgā - desmito pozīciju.

Tambijeva aiziešana no VHL čempionāta, iespējams, skaidrojama ar baumām par viņa pievienošanos Rīgas "Dinamo" treneru korpusam. Juris Savickis iepriekš medijiem pauda, ka Tambijevs ir viens no uzrunātajiem speciālistiem, bet viņu vidū ir arī Pēteris Skudra.

Tambijevs pērn pavasarī aizveda "Sarjarka" vienību līdz negaidītam VHL čempiontitulam, lai gan komanda regulāro turnīru noslēdza tikai desmitajā vietā. Togad vienībā spēlēja arī latviešu aizsargs Siksna un Tambijeva dēls Kirils, kurš šīs sezonas otrajā pusē pievienojās "Optibet" hokeja līgas klubam "Kurbads".

Latvijas speciālists pie "Sarjarka" stūres atgriezās vien aizpagājušā gada novembrī. Neilgu brīdi pirms tam viņš tika atbrīvots no Sanktpēterburgas "Dinamo", kuru līdz VHL titulam viņš aizveda aizpērn.

"Sarjarka" kļuva par viszemāk izlikto komandu, kas spējusi tikt pie VHL titula, turklāt Tambijevs kļuva par vienīgo treneri, kurš divus gadus pēc kārtas izcīnījis čempiona trofeju, to paveicot ar divām dažādām vienībām. Viņš divas sezonas pēc kārtas tika atzīts par VHL labāko treneri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu