VID aiztur vairāk nekā 800 000 kontrabandas cigarešu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Veicot kontroles pasākumus uz valsts robežas ar Baltkrieviju un Krieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde sadarbībā ar Valsts robežsardzi novērsa 805 720 cigarešu jeb 40 286 cigarešu paciņu kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID.

Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienos - akmeņogļu un šķeldas kravās, riteņu konstrukcijās, kā arī vieglā automobiļa standarta degvielas tvertnē.

Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas, 19. martā veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena muitas kontroli, atklāja, ka kādā vagonā starp akmeņoglēm izbārstīts liels daudzums cigarešu bloku. Šādā veidā no muitas kontroles bija mēģināts noslēpt 3850 paciņas cigarešu "Premjer" (77 000 cigaretes) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt šī gada 17.martā Indras MKP amatpersonas kravas vilciena sastāva kontroles gaitā atklāja riteņu konstrukcijās noslēptas cigaretes. Slēptuvi palīdzēja atklāt kinologs ar tabakas izstrādājumu meklēšanas darba suni. Pārbaudes rezultātā tika izņemtas 500 paciņas cigarešu "NZ" (10 000 cigaretes).

Sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām šī gada 14. martā Indras MKP darbinieki atklāja lielu daudzumu kontrabandas cigarešu vilcienā ar šķeldas kravu - tajā bija noslēptas 35 500 paciņas cigarešu "Premjer" (710 000 cigaretes) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Šī gada 10. martā Terehovas MKP darbinieki atklāja kontrabandas cigaretes, kas bija noslēptas kādas vieglās automašīnas standarta degvielas tvertnē. Nedeklarēto preču slēptuve tika atklāta skenēšanas attēlu analīzes rezultātā. Degvielas tvertnē ievietotā polietilēna maisā atradās 436 paciņas (8720 cigaretes) "Camel", "Bond" un "Bayron" markas cigarešu.

Valstij nenomaksāto nodokļu apjoms par izņemtajām cigaretēm ir vairāk nekā 130 000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu