Norvēģijas Olimpiskā komiteja aicina SOK pārcelt Olimpiādi

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas Olimpiskajā komiteja (NIF) piektdien aicināja Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) pārcelt 2020.gada Tokijas Olimpiādi.

Norvēģijā, tāpat kā daudzviet pasaulē, koronavīrusa izplatības dēļ pilnībā apstājusies sporta dzīve.

"Ņemot vērā to, ka Norvēģijā un lielākajā daļā pasaules šobrīd valda neziņa, nebūtu atbildīgi un pareizi sūtīt sportistus uz olimpiskajām vai paraolimpiskajām spēlēm, kamēr nav uzvarēta pandēmija," teikts NIF prezidentes Bēritas Kjellas paziņojumā.

Līdzīgu pozīciju pauž arī Lielbritānijas Vieglatlētikas asociācijas ("UK Athletics") izpilddirektors Niks Kauards.

"Manuprāt, šobrīd mums vajadzētu nonākt pie secinājuma, ka spēles vajadzētu pārcelt. Ir jāpieņem lēmums, ka olimpiskās spēles un paraolimpiskās spēles nevar norisināties tajā laika periodā, kurā tagad ir ieplānotas," intervijā laikrakstam "Daily Telegraph" pauž Kauards.

Tāpat spēles pārcelt pieprasa arī ASV Peldēšanas federācija ("USA Swimming").

"Lūdzam ASV Olimpisko un paraolimpisko komiteju (USOPC) iestāties par olimpisko spēļu pārcelšanu uz vienu gadu. Šajā situācijā nav pareizās atbildes un arī šis lēmums nebūtu viegls, taču šis ir risinājums, kas piedāvā sportistiem droši un veiksmīgi sagatavoties olimpiskajām spēlēm 2021.gadā. Mudinām USOPC kā olimpiskās kustības līderi likt lietā savu balsi un runāt atlētu vārdā," rakstīts "USA Swimming" paziņojumā.

SOK ik pēc dažām dienām uzstājīgi atgādina, ka Olimpiādes atcelšana vai pārcelšana šobrīd netiek izskatīta. Tāpat SOK iedrošina sportistus gatavoties olimpiskajām spēlēm ar maksimālu atdevi, taču daudzviet sporta infrastruktūra ir slēgta, kas liedz atlētiem trenēties vai arī viņiem nav līdzvērtīgu iespēju kā sāncenšiem, kuriem nav ierobežotu iespēju.

Šobrīd olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 57% no sportistiem. Valstis var būt drošas par savām izcīnītajām kvotām, jo tās mainītas netiks. SOK gan pieļauj iespēju, ka, nenotiekot kvalifikācijas sacensībām, pārējās ceļazīmes var noteikt pēc federāciju rangiem vai pēc vietām jau aizvadītos kvalifikācijas turnīros.

Tokijas olimpiskajām spēlēm šogad jāpulcē aptuveni 11 000 dalībnieku. Olimpiādes sākums paredzēts 24.jūlijā, bet mēnesi vēlāk noritēs paraolimpiskās spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu