Video ⟩ Izmantojot satraukumu par koronavīrusu, Daugavpilī uzradušies iespējami krāpnieki (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pensionāri. Ilustratīvs foto
Pensionāri. Ilustratīvs foto Foto: Ieva Lūka/LETA

Piektdien, 20. martā, pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publiskotās novadu kartes, kur norādīti precīzāki dati par ar Covid-19 saslimušajiem, Daugavpilī, iespējams, iedzīvotāju uztraukumu centušies izmantot krāpnieki, vēsta raidījums "Degpunktā".

Dati liecina, ka visvairāk inficēšanās gadījumu ir Rīgā un tās apkārtnē, savukārt Kurzemē skarts Ventspils novads, Vidzemē līdz pieciem slimniekiem ir Smiltenes novads, Zemgalē zem mediķu lupas ir Aizkraukle un Jēkabpils, bet Latgalē saslimušie ir reģistrēti Daugavpilī.

Un tieši Daugavpilī, izmantojot iedzīvotāju apjukumu un trauksmi, savu nišu, iespējams, atraduši krāpnieki. Vietējā pašvaldība brīdina, ka nezināmi cilvēki uzdodas par sociālajiem darbiniekiem un apzvana vietējos pensionārus, it kā piedāvājot sniegt palīdzību, vēsta raidījums "Degpunktā".

"Pieci vai seši cilvēki sūdzējās par to, ka viņiem zvanīja un stādījās priekšā kā sociālie darbinieki, bet uzvedās diezgan dīvaini. Lūdza paziņot pensionāru vecumu, adresi un vārdu, uzvārdu.

Visādam gadījumam mēs brīdinājām, ka nevienam nedrīkst paziņot savus personālos datus. Aprūpes mājas biroja klienti zina savus aprūpētājus un sociālos darbiniekus, viņi visus pazīst. Un te absolūti nezināmi kaut kādi cilvēki zvanīja viņiem," norāda Daugavpils pilsētas Sociālā dienesta speciāliste Marina Gorkina.

Ikviens, kuram nepieciešama krīzes palīdzība Daugavpils apkārtnē, ir aicināts zvanīt sociālajam dienestam pa tālruni: 65423641, taču svešiniekus savās mājās nekādā gadījumā nevajadzētu ielaist.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu