"Mēs nebijām sagatavoti koronavīrusam." Itālijā miris ārsts, kurš, strādājot bez cimdiem, inficējās ar Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Itālijā no Covid-19 miris 57 gadus vecs ārsts, kurš strādāja bez cimdiem. Vienā no savām pēdējām intervijām viņš stāstīja, ka jāstrādājot bez cimdiem, jo tie esot beigušies," viņš teica raidorganizācijai "Euronews".

Marčello Natali strādāja slimnīcā Kodonjo, kas atrodas Itālijas Covid-19 uzliesmojuma sākotnējā epicentrā Lodi provincē Lombardijā. 

Kad Natali tika diagnosticēta saslimšana ar Covid-19, viņu hospitalizēja Kremonā un vēlāk, kad viņam sākās plaušu karsonis, pārveda uz Milānu.

Vienā no pēdējām intervijām pirms pozitīva Covid-19 testa viņš stāstīja, ka Kodonjo un tuvējā Kasales ciemā februāra beigās karantīnā atradās 14 no 35 tur strādājošajiem ārstiem.

"Mēs nebijām sagatavoti koronavīrusam. Uzaugot antibiotiku ērā, mēs domājām, ka tablete palīdz pret visu," viņš teica.

Natali nāvi apstiprināja Itālijas Ģimenes ārstu federācija. Tā atklāja, ka Natali ar plaušu karsoni saslima Covid-19 dēļ.

"Tas ir karš," teica federācijas pārstāvis.

Federācijas reģionālā sekretāre Paola Pedrini atklāja, ka Bergamo saslimuši 110 no visiem 600 ārstiem. "Kopš februāra beigām situācija nav uzlabojusies. Mēs saņēmām masku un cimdu sūtījumus, bet tas arī viss. Vienu masku drīkst nēsāt pusi dienas, bet šeit tās tiek valkātas nedēļu," sacīja Pedrini. "Kad vien iespējams, mēs konsultējam pa telefonu, lai izvairītos no vīrusa izplatīšanās un kontaktiem ar asimptomātiskiem cilvēkiem, kuri pārnēsā vīrusu."

Trešdien Itālija paziņoja par līdz šim augstāko upuru skaitu vienā dienā - 473 mirušajiem. Kopējais Covid-19 upuru skaits Itālijā ir 2978, bet apstiprināto saslimšanas gadījumu skaits ir gandrīz 36 000.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu