Video ⟩ Jauniešu vidū izplatījusies jauna apreibinošā viela. Policija aiztur nepilngadīgu tās izplatītāju (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pēdējā laikā ar vien vairāk pieaugušo Ādažos un to apkaimē pamanījuši aizdomīgas paciņas un maisiņus jauniešu somās vai kabatās. Uztraucoties par notiekošo, vairāki vecāki jau vērsušies policijā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Likumsargi arī atzīst, ka skolēnu vidū popularizējusies kāda jauna, indīga viela, kas ar steigu jāizskauž.

"Konstatējām, ka jauniešu vidū izplatījies "snus" jeb vienkārši zelējamā tabaka. Ir tā, ka Latvijā viņu legāli nopirkt nevar un nepilngadīgajiem tās lietošana ir aizliegta," raidījumam "Degpunktā" sacīja Ādažu pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis.

"Ir pamatotas aizdomas, ka zelējamajai tabakai tiek kaut kas piejaukts klāt un paši jaunieši atzinuši, ka pēc tās lietošanas iestājoties neliels reibums un labsajūta. Zelējamā tabaka ir patiešām spēcīga – viens maisiņš ir līdzvērtīgs desmit parastajām cigaretēm vienlaicīgi," stāsta Feldmanis.

Lai košļājamos maisiņus iegūtu, nepieciešams sazināties ar to izplatītāju. Tas visbiežāk notiek sociālajā vietnē "Instagram", kur pircējs un pārdevējs sarunā tikšanos, rūpīgi aprakstot viens otra izskatu. Lai ierobežotu turziņu izplatību, policijas darbinieki veica slepenu tikšanos, izliekoties par tabakas pircējiem.

Puisis, kas ieradās ar sarunātajām precēm, bija vien 15 gadus vecs. "Viņš tika aizturēts un par to tika paziņots vecākiem. Tā kā jaunietis bija ļoti sanervozējies, gaidot vecākus, izsaukta arī ātrā palīdzība un mediķiem viņš atzinās, ka dienu iepriekš lietojis marihuānu."

Prognozētā peļņa skolniekam bija 40 eiro, taču par darījumu viņš saņēma sodu 210 eiro apmērā. Policija aicina vecākus būt vērīgiem, jo gan zelējamās tabakas lietotāju, gan pārdevēju, kopumā ir daudz vairāk.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu