Nav bijis ārzemēs un nezina, kā inficējies. Kaimiņš ar epidemiologiem pārrunājis kontaktpersonu loku (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 saslimušais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš ar epidemiologiem pārrunājis cilvēku loku, ar kuriem viņš kontaktējies.

Kaimiņš aģentūrai LETA skaidroja, ka viņam nav informācijas par saslimšanas avotu. Politiķis pauda, ka pēdējā laikā nav bijis ārpus Latvijas, kā arī neesot saticis kādu, kas pēdējā laikā ir atbraucis no ārzemēm.

Deputāts kopā ar epidemiologiem "gājis cauri" savai saziņas nesenajai vēsturei, lai saprastu cilvēku loku, ar ko ir sanācis kontaktēties. Kaimiņš norādīja, ka piedalījās daļā no pagājušās nedēļas Saeimas sēdes, bet temperatūras dēļ sēdes pusē aizgājis no tās projām. Tāpat deputāts piedalījies arī 16.marta sēdē.

Vaicāts, vai, ņemot vērā kādreizējās aktiera gaitas, varētu būt saslimis pēc kontakta ar saslimušo Dailes teātra darbinieku, Kaimiņš norādīja, ka uz Dailes teātra izrādēm pēdējā laikā nav bijis, bet šo jautājumu sīkāk nekomentēs. Politiķis akcentēja, ka viņam nav informācijas par to, kur un no kā varētu būt saslimis.

Deputāts piektdien veicis Covid-19 testu un pēc pozitīva rezultāta konstatēšanas saņēmis norādījumus, ka ir jāsēž karantīnā mājās.

Kaimiņš skaidroja, ka karantīnas apstākļos viņam sākumā mājās ir jāgaida, kad beigsies jebkādi simptomi. Pēc tam viņam būs jāzvana ģimenes ārstam un pēc trīs dienām viņam tikšot nozīmēta pārbaude uz Covid-19. Ja rezultāti būs negatīvi, tad pēc 24 stundām jāveic vēl viena pārbaude, kuras rezultātiem arī jābūt negatīviem.

Pašlaik no slimības simptomiem Kaimiņam ir nedaudz jūtīgs kakls un nogurums, bet citu simptomu neesot. Politiķis min, ka viņam "varbūt ir noslēdzošā fāze" slimībai.

Deputāts nezina, vai kāds no kolēģiem varētu būt inficējies no kontakta ar viņu. Kaimiņš norādīja, ka tas ir jautājums epidemiologiem. Viņš uzsvēra, ka šajā jautājumā nav jārīko "raganu medības" un akcentēja, ka vīruss nešķiro nevienu cilvēku pēc kādām pazīmēm.

Politiķis norādīja, ka "visiem nav jāskrien uz pārbaudēm", bet tās jāveic tikai tad, ja ir simptomi un persona bijusi kontaktā ar kādu riska grupas pārstāvi. Kaimiņš situācijai aicina pieiet bez panikas, bet ar ļoti lielu piesardzību.

Taujāts, vai šī situācija ierobežos Saeimas darbu, politiķis norādīja, ka šis jautājums tiek risināts sadarbībā ar epidemiologiem. 

Politiķis arī aicina zvanītājus, uz kuriem neattiecas epidemiologu norādījumi par pārbaužu nepieciešamību, nepārslogot telefonsakarus uz mediķu norādītājiem telefona numuriem. Kaimiņš norāda, ka šādā veidā atbildīgo dienestu nevarot sazvanīt tie, kam tam ir akūti nepieciešams.

Jau iņots, ka saistībā ar Covid-19 izplatību sabiedrības veselības nolūkos Ministru kabinets (MK) turpmāk strādās attālinātā režīmā, netiekoties klātienē, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Ņemot vērā, ka vienam no valdības koalīcijas partneriem ir apstiprināta Covid-19 saslimšana, šobrīd rūpīgi tiek apzinātas visas iespējamās kontaktpersonas, lai nepieļautu slimības tālāku izplatīšanos.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka koalīcijas darbs, tajā skaita sadarbības sanāksmes un valdības sēdes turpmāk notiks attālināti, pilnībā nodrošinot valdības darba nepārtrauktību. 

Ministru prezidents apliecināja, ka ir gatavs sekot mediķu un epidemiologu norādījumiem un nepieciešamības gadījumā veikt analīzes, kā arī ievērot pašizolāciju. Kariņš aicināja visus koalīcijas partnerus, valsts pārvaldes darbiniekus ievērot epidemiologu norādījumus un ikvienu rīkoties atbildīgi sabiedrības veselības labā. 

Kā ziņots, koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 Latvijā apstiprināta vēl 13 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 124, ziņo SPKC.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu