Covid-19 ⟩ Tiks izmeklētas visas Kaimiņa kontaktpersonas. Iespējams, tomēr inficējies ārzemēs (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien, 21. martā, Veselības ministrijas preses konferencē Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis Jurijs Perevoščikovs paziņoja, ka tiks izmeklētas pilnīgi visas ar Covid-19 inficētā deputāta Artusa Kaimiņa kontaktpersonas.

Perevoščikovs norādīja, ka varot pieļaut vairākas hipotēzes. Perevoščikovs pauda, ka tiek pieļauts, ka Kaimiņš varētu būt inficējies ārzemēs. Iespējams, Kaimiņš ar Covid-19 saslimis vēl marta sākumā.

Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV). Arī šīs personas pārbaudīs SPKC.

"Sociālie un darba kontakti Kaimiņam ir pietiekami lieli. Nepieciešams pieņemt lēmumu - veikt plašu izmeklēšanu. Visas kontaktpersonas tiks izmeklētas. Pirmās izmeklēs vistuvākās kontaktpersonas, kuras bija distancē zem diviem metriem," sacīja SPKC pārstāvis.

Perevoščikovs par kontaktpersonām uzskata visus cilvēkus, kuri bijušas tuvā saskarsmē ilgu laiku. 

Pašreiz neesot zināms vai ir vēl kādi inficēšanās gadījumi Saeimā vai starp cilvēkiem, kas bijuši kontaktā ar Kaimiņu. Tiks veikta laboratoriskā izmeklēšana. 

"Medicīnā vislabāk strādāt pēc "sliktākā scenārija". Kaimiņa kontakti ir saistīti ar pietiekami ilgu laiku. Kaimiņa būšana ārzemēs iekļaujas inkubācijas periodā," norādīja Perevoščikovs.

Neesot skaidrs, vai tas ir turpinājums pirmajai slimības epizodei. 

Pašlaik tiekot testēti Saeimas darbinieki, arī deputāti, valdības pārstāvji tiek testēti pēc kontaktiem ar Kaimiņu. 

Video: 21. marta atbildīgo dienestu preses konference 

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka par savu inficēšanos ar Covid-19 Kaimiņš paziņoja šodien savā "Twitter" kontā. 

"No 17. marta sakarā ar sliktu pašsajūtu es pašizolējos. Vakar nodevu analīzes, un šodien man piezvanīja par pozitīvu Covid-19 rezultātu. Es atvainojos visiem, ar kuriem tikos 15. un 16. martā, un aicinu un lūdzu viņus pārbaudīties."

Latvijā kopā ir ar koronavīrusu inficēti 124 cilvēki.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu