Bēdu pilns stāsts no ASV. Covid-19 dēļ sieviete nedēļas laikā zaudē četrus ģimenes locekļus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Svece. Ilustratīvs attēls.
Svece. Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

ASV iedzīvotājais Elizabetei Fusko šī nedēļa bijusi īpaši smaga. Sieviete vēl nebija atguvusies no ziņas par savu aizgājušo māsu, kad viņa saņēma zvanu un uzzināja, ka no koronavīrusa miris arī viņas brālis. Runājot ar ārstiem, sieviete dzirdēja, kā fonā pie mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas guļ viņas mamma, kura vēlāk nomira. Ceturtdien Elizabete saņēma ziņas par otra brāļa aiziešanu, ziņo portāls "The New York Times".

Ģimenes loceklis pastāstīja, ka pirmā nomira ar koronavīrusu inficētā māsa, taču viņas 73 gadus vecā māte Greisa Fusko nomira trešdien, 18. martā, īsi pēc tam, kad viņai bija diagnosticēta inficēšanās ar vīrusu.

Elizabetes brālis Karmins Fusko nomira tajā pašā dienā, neilgi pirms savas mammas, taču dienu vēlāk dzīvību zaudēja arī otrs brālis Vinsents. 20 citi šīs ģimenes locekļi šobrīd ievēro stingru karantīnu. Viņi pašizolācijā lūdzās un pārdzīvo, ka nevar sanākt kopā, lai kopīgi sērotu par aizgājējiem.

Epidemiologi tic, ka vīruss izplatījies lielās ģimenes vakariņās.

Veselības Ministrijas pilnvarotā pārstāve Džudita Persilli atklāja, ka līdz sasirgšanai ar koronavīrusu, Elizabetes Fusko māsa un brālis bijuši pilnīgi veseli. "Viņi bija jauni cilvēki un hronisku saslimšanu viņiem nebija."

Līdz šim Ņūdžersijā konstatēti 740 inficēšanās gadījumi, no kuriem deviņi beigušies letāli. Valstī kopā līdz šim koronavīruss atklāts 10 822 cilvēkiem, no kuriem miruši 172.

"Šobrīd ir ļoti svarīgi uzņemties personīgu atbildību un izvairīties pat no mazām cilvēku kompānijām," atgādināja Persilli.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu