"No Viļņas mājās bija jātiek pašai." No Francijas atgriezusies latviete pauž pateicību Ārlietu ministrijai par palīdzību (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Karīnai Latvijā vajadzēja atgriezties jau 17. martā ar repatriācijas reisu Parīze-Viļņa. Tiesa, Covid-19 radīto draudu dēļ tas nenotika. Latvietei bija jāmeklē citi veidi, kā tik mājās. Portāls "Apollo" sazinājās ar Karīnu, kura dalījās savā pieredzē par garo mājupceļu.

Karīna atklāj, ka tikai sestdien, 21. martā, no rīta ap pulksten četriem ieradusies mājās. Viņa pāris dienas bija iestrēgusi Francijas galvaspilsētā Parīzē.

"Pēc Francijas prezidenta uzrunas mans reiss 17. marta vakarā uz Viļņu tika atcelts. Meklēju naktsmītnes un citas vietas, kur palikt pa nakti. Latvijas vēstniecība Francijā ļoti palīdzēja ar informācijas sniegšanu," sacīja sieviete.

Karīna atklāj, ka izmantojusi lietuviešu organizēto repatriācijas reisu uz Viļņu. Tiesa, tikšanu līdz Latvijas robežai un līdz Rīgai viņai nācās organizēt pašai, kas arī izdevies.

"Atradu izpalīdzīgu lietuvieti lidostā, kurš līdz robežai veda savu kolēģi un piedāvāja mani pa ceļam aizvest. Uz Latvijas robežas mani sagaidīja taksis."

Sieviete pauda milzīgu pateicību Latvijas varas iestādēm, slavējot to rīcībspēju šādos brīžos. 

"Ārlietu ministrija strādāja pēc labākās sirdsapziņas. Manā pieredzē Parīzes konsulāte Ilze bija uzdevumu augstumos. Uzreiz, kā viņa saņēma ziņas, Ilze mums sūtīja tās lietotnē "WhatsApp" un zvanīja, lai informētu mani un citus iestrēgušos. Esmu viņai ļoti pateicīga un arī citiem latviešiem, kuri spēja apvienoties."

Sieviete atklāja, ka pašsajūta viņai esot lieliska. Tāpat viņa uzsākšot 14 dienu ilgo pašizolācijas periodu, kuru sāks no svētdienas, 22. marta.

"Mēs vakar savā paspārnē paņēmām kādu kundzi, kurai bija palikuši pēdējie 15 eiro. Viņa nezināja, kā tikt uz mājām Rīgā. Visa nauda bija iztērēta repatriācijas reisam. Viņa izmisīgi meklēja transportu. Kopīgiem spēkiem visi tikām mājās," stāstīja Karīna.

Parīzē sievieti esot izmitinājuši lieliski cilvēki. Viņa bija izvietojusi informāciju savā "Facebook" kontā, ka meklējot naktsmājas, jo nav zinājusi, kad būšot iespēja tikt prom no Parīzes.

Karīna neslēpj, ka kopumā viņas ceļš mājup bijis piesātināts ar lieliskiem cilvēkiem. Arī draugi un radi attālināti esot palīdzējuši.

Iestrēgusi Spānijā

Portāls "Apollo" jau iepriekš sazinājās ar Karīnu, kura vēl tobrīd bija iestrēgusi Spānijas pilsētā Malagā. Karīna tur bija ieradusies strādāt kā brīvprātīgā.

Viņa iepriekš mēģinājusi tikt pa taisno no Madrides uz Rīgu, taču apstiprinājumu tā arī nebija saņēmusi. Tāpēc gadījumā latvietei nācās ceļot uz Francijas galvaspilsētu Parīzi, kur beigu beigās viņa iestrēga uz vairākām dienām.

"Pēc dažām stundām "booking" atcelts, sola, ka naudu atgriezīs piecu darba dienu laikā. Labi, ka man bija izpalīdzīgs cilvēks, kas palīdzēja ar naudu atkal mēģināt nopirkt biļeti - nopirku vēl vienu biļeti uz Rīgu un šorīt no rīta atkal tas pats. Rezervācija atcelta," iepriekš sacīja sieviete.

Karīna stāstīja, ka biļešu cenas ir mainījušās pa minūtēm, tādēļ, visticamāk, ka aģentūras nav tikušas līdzi, un nācies viņas biļetes atcelt.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu