Lombardijā ievieš vēl stingrākus drošības noteikumus. To ievērošanu uzraudzīs arī armija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karavīri Lombardijā.
Karavīri Lombardijā. Foto: Reuters/ScanPix

Lombardijas reģionā Itālijā ieviesti vēl stingrāki drošības noteikumi, lai cīnītos ar Covid-19 izplatību. Lai tie tiktu ievēroti, tiks izmantota arī armija.

Lombardijas prezidents Atilio Fontana sestdien, 21. martā, paziņoja, ka jaunie noteikumi aizliegs sporta un fiziskās aktivitātes ārpus telpām. Aizliegta arī tirdzniecības automātu lietošana.

Uzņēmumiem lūgts pārtraukt visu darbu, izņemot "būtiskāko" piegāžu nodrošināšanu. Tiks pārtraukti visi celtniecības darbi, kas nenotiek slimnīcās un uz ceļiem un dzelzceļiem. 

Atcelti arī visi brīvdabas tirgi.

Jaunie noteikumi pieņemti pēc tam, kad Itālijā sestdien tika ziņots par gandrīz 800 jauniem koronavīrusa izraisītiem nāves gadījumiem. No 4825 Covid-19 upuriem Itālijā 3095 miruši Lombardijā.

Piektdien preses konferencē Fontana pavēstīja, ka valdība vienojusi, ka drošības noteikumu ievērošanai var tikt izmantota armija.

"(Lūgums izmantot armiju) ir pieņemts, un 114 karavīri tiks izvietoti Lombardijā. Tas tik un tā ir par vēlu, tomēr tas ir pozitīvs solis," sacīja Fontana. "Diemžēl mēs neredzam izmaiņas skaitļos, kas pieaug."

Foto: Reuters/ScanPix

Karavīri līdz tam atradās reģionā, lai parūpētos par drošību.

Itālijā līdz šim ar Covid-19 konstatēti 53 578 saslimšanas gadījumi, aptuveni 6000 cilvēku ir atveseļojušies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu