LVF piedāvājusi trīs iespējamos pārceltā Jūrmalas turnīra datumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Samoilovs
Aleksandrs Samoilovs Foto: Vadims Morozovs

Latvijas Volejbola federācija (LVF) ir piedāvājusi Starptautiskajai Volejbola federācijai (FIVB) trīs datumus, kuros varētu norisināties Pasaules tūres Jūrmalas trīs zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā.

Maija sākumā ieplānotais Pasaules tūres trīs zvaigžņu posms pludmales volejbolā, kura norise ir plānota Majoru pludmalē, pārcelts uz nenoteiktu laiku. Turnīram bija jānotiek no 6. līdz 10.maijam.

Ņemot vērā, ka šogad notiek aktīva cīņa par ranga punktiem, lai kvalificētos vasarā gaidāmajām Tokijas olimpiskajām spēlēm, bija sagaidāms, ka Jūrmalā pulcēsies pasaules labākie pludmales volejbola pāri, lai izcīnītu ceļa zīmes uz olimpisko turnīru.

"Esam piedāvājuši FIVB trīs iespējamos pasākuma norises datumus, kas gan lielā mērā būs atkarīgas no vispārējās situācijas ar Covid-19 izplatību pasaulē.

Jāatgādina, ka viens no galvenajiem mērķiem turnīra sarīkošanai maija sākumā bija nepieciešamība mūsu sportistiem iegūt reitinga punktus pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm. Ja saglabāsies olimpisko pāru noteikšanas sākotnējais termiņš - 15.jūnijs, tad mēs varam būt pietiekoši pārliecināti, ka Latviju pirmo reizi vēsturē olimpiskajās spēlēs pārstāvēs trīs pāri - divi vīriešu konkurencē un viens sieviešu konkurencē," turnīra rīkotāji citē LVF ģenerālsekretāra Kaspara Timermaņa teikto.

Ja situācija ar Covid-19 pasaulē nemainīsies un ārkārtas stāvoklis saglabāsies ilgāk par maija sākumu, tad Pasaules tūres trīs zvaigžņu posms pludmales volejbolā varētu notikt augustā atkarībā no olimpisko spēļu norises datumiem.

Ja Olimpiāde notiek noteiktajos termiņos, tad Pasaules tūres trīs zvaigžņu posms Jūrmalā varētu norisināties augusta pēdējā nedēļa, savukārt olimpisko spēļu atcelšanas vai pārcelšanas gadījumā turnīrs varētu būt aizvadīts no 5. līdz 9.augustam.

Pasaules epidemioloģiskas situācijas uzlabošanas gadījumā līdz maija sākumam netiek izslēgta iespēja aizvadīt turnīru no 17. līdz 21.jūnijam.

Taču šobrīd ir ļoti daudz nezināmā - gan par reitinga noteikšanas termiņu, gan par citu turnīru norisi, gan arī par Tokijas olimpisko spēļu norisi.

Tāpat pārcelts tajā pat nedēļā paredzētais četru zvaigžņu turnīrs Brazīlijā un vienas zvaigznes sacensības Vjetnamā. Maijā nenotiks arī četru zvaigžņu turnīrs Ostravā, bet šādas pašas raudzes sacensības Varšavā atceltas pavisam.

Valsts šī turnīra norisei iepriekš piešķīra nepilnus 138 000 eiro, kas paredzēti balvu fondam.

Pirmoreiz Pasaules kausa sacensībās Latvijā piedalīsies arī sieviešu pāri.

Pērn Jūrmalā pirmo reizi norisinājās Pasaules tūres posms. Sākot ar 2014.gadu, Jūrmalā norisinājušās augsta ranga Eiropas mēroga sacensības, 2017.gadā uzņemot Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu