"Katra diena, ko varam dzīvot pilnvērtīgi, ir ieguvums." Dumpis par aizvadīto nedēļu un iespējamu saslimstības pieaugumu turpmāk (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uga Dumpis
Uga Dumpis Foto: Zane Bitere/LETA

Šī nedēļa ir pagājusi bez satricinājumiem, tomēr nākamajā nedēļā saslimstība var pieaugt, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauda Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

"Katra diena, ko varam dzīvot pilnvērtīgi, ir ieguvums," rakstīja infektologs. "Šī nedēļa ir noritējusi bez nopietniem satricinājumiem. Nākošās nedēļas laikā uzmanība jāsāk fokusēt no atbraucējiem uz riska grupām."

Viņš pavēstīja, ka "paraugu vākšana kļūs sarežģītāka un var arī parādīties kādi jauni nepatīkami pārsteigumi."

"Ir skaidrs, ka nākošajā nedēļā saslimstība var pieaugt," rakstīja infektologs, piebilstot, ka "svarīgākie rādītāji būs pieauguma temps, stacionēto, smagi slimo un mirušo skaits, kā arī tas, vai nebūs inficējušies medicīnas darbinieki". 

"No šiem rādītājiem būs atkarīga nākošo piesardzības pasākumu izvēle," pauda Dumpis.

Infektologs arī pauda, ka "mums jāturpina strādāt, kamēr tas nav pārāk bīstami".

"Vakar runāju ar uzņēmēju, kurš joprojām aktīvi turpina ražošanu. Darbs maiņās, temperatūras un citu simptomu monitorēšana, roku un virsmu dezinfekcija, rekomendācija sociāli distancēties ārpus darba, ir pareizā pieeja," atklāja speciālists.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka līdz šim Latvijā konstatēti 139 saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu