"Neaizmirstat par suņa laimi." Vīrietis Kiprā izdomā, kā karantīnas apstākļos izvest pastaigā suni, un kļūst par interneta sensāciju (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: скриншот видео

Koronavīrusa pandēmijas dēļ cilvēkiem jāpielāgojas ierobežojumiem, kas ieviesti daudzās valstīs, kā arī jāatrod jauni veidi, kā veikt ikdienas darbus. Kāds vīrietis Kiprā tādēļ izlēmis, izvest suni pastaigā, izmantojot dronu

Video, ko 18. martā "Facebook" publicējis Vakis Demetrios, redzams neliels sunītis, kas iet pa ielu. Pavadas otrā galā lidinās drons.

"Piektā karantīnas diena. Paliekat mājās drošībā, bet neaizmirstat par sava suņa laimi," rakstīja video autors.

Kopš video publicēšanas ar to savos "Twitter" kontos dalījušies neskaitāmi lietotāji un vairāki ziņu portāli. To noskatījušies vairāki miljoni cilvēku.

Video ir nenopietnāks piemērs tam, ka pandēmijas laikā var izmantot dronus. Raidsabiedrība BBC un laikraksts "Financial Times" vēstīja, ka Lielbritānijā tos izmanto, lai cilvēkus aicinātu palikt mājās.

Kipra 13. martā paziņoja, ka no svētdienas, 15. marta, uz 15 dienām aizliegs iebraukt valstī tiem, kas nav šīs valsts pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji, lai novērstu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

No svētdienas valstī tiks ielaisti tikai Kipras pilsoņi, pastāvīgie iedzīvotāji, diplomāti, reģistrēti studenti un citi cilvēki ar īpašām atļaujām, paziņoja Kipras prezidents Niks Anastasiadis.

Viņš lūdza Kipras pilsoņus ārvalstīs bez vajadzības nebraukt atpakaļ uz Kipru.

Visas privātās un valsts izglītības iestādes būs slēgtas līdz 10. aprīlim.

Anastasiadis aicināja uz "kolektīvu atbildību" un "savstarpēju cieņu", reaģējot uz pandēmijas draudiem.

Kipras Republika jau ir aizliegusi pulcēšanās telpās ar vairāk nekā 75 cilvēkiem. Tā arī atcēlusi futbola spēles līdz marta beigām.

Kipras ekonomika ir ļoti atkarīga no tūrisma, uzņemot miljoniem viesu gadā.

"Es atzīstu, ka šie pasākumi (..) ietekmē un traucē mūsu visu ikdienas dzīvi. Tomēr nav citas izvēles," sacīja Anastasiadis. Viņš paskaidroja, ka tie atbilst Eiropas Savienības un Pasaules Veselības organizācijas ieteikumiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu