"Lūdzu, slēdziet mūs." Skaistumkopšanas saloni Igaunijā lūdz valdību palīdzēt (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kosmetologi, frizieri un citi skaistumkopšanas jomas pārstāvji Igaunijā gaida, kad valdība liks slēgt salonus un izmaksās zaudējumu kompensācijas, vēsta portāls "Postimees".

Šajās iestādes pastāv augsts risks inficēties ar jauno koronavīrusu. Daudzi atbildīgi saloni jau slēguši durvis pēc pašu iniciatīvas, un tiem, kas ir aizvērti, paliek bez peļņas.

Tie, kas durvis slēguši, greizi skatās uz tiem, kas joprojām piedāvā, piemēram, apgriezt matus vai veidot manikīru.

Slēgto salonu pārstāvju vēlas, lai valdība liek aizvērties arī pārējiem. Tādējādi visi tirgus spēlētāji būtu vienādā situācijā.

"Mēs uztraucamies par to apkalpojošo personālu, kas darba devēju spiediena dēļ turpina darbu," rakstījusi skaistumkopšanas jomas pārstāvju apvienība.

Neskaitot obligātu slēgšanu, apvienības arī vēlas, lai valdība atmaksā zaudējumus, radot tā saucamo skaistumkopšanas salonu fondu.

"Lūdzam radīt ārkārtas valdības fondu, caur kuru krīzes laikā tiks kompensēti pastāvīgie izdevumi skaistumkopšanas nozares uzņēmējiem un darbiniekiem. Tas dos iespēju tikt galā ar grūtībām, ko radījusi ekonomisko aktivitāšu apstāšanās," aicina apvienība.

Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrija uz lūgumu jau atbildējis. Ekonomiskās attīstības nodaļas vadītājs vēstulē minējis par valdības atbalsta paketi.

Tajā iekļauts, piemēram, pabalsts no Bezdarba apdrošināšanas fonda, iesēja iegūt kompensācijas par slimības lapām un nodokļu atvieglojumus, kā arī iespējams atlikts nodokļu parāda apmaksāšanu uz 18 mēnešiem.

Tāpat iespējams pieteikties daļējai kompensācijai par nenotikušiem pasākumiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu