Spītējot piesardzības pasākumiem, pirmajā dienā olimpisko uguni klātienē noraudzījušies daudzi tūkstoši japāņu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Japāņi drūzmējas ap olimpisko uguni.
Japāņi drūzmējas ap olimpisko uguni. Foto: Reuters / Scanpix

Spītējot piesardzības pasākumiem, sestdien olimpisko uguni klātienē aplūkojuši vairāk nekā 55 000 Japānas iedzīvotāju.

Piektdien šaurā lokā militārajā bāzē Japānas ziemeļaustrumu pilsētā Higašimacušimā tika sagaidīta olimpisko spēļu uguns. Sagaidīšanas ceremonija koronavīrusa piesardzības pasākumu dēļ notika bez skatītājiem. 

Turpinājumā iedegtā lielā lāpa tika nogādāta Sendai pilsētas dzelzceļa stacijā, kur to sestdien klātienē apmeklēja vairāk nekā 55 000 Japānas iedzīvotāju. Lielā drūzmēšanās notika par spīti tam, ka Japānas valdība aicināja neveidot lielus pūļus, lai izvairītos no koronavīrusa izplatības.

Lāpa savu ceļu sāks Mijagi, Ivates un Fukušimas prefektūrās, kas visvairāk cieta 2011.gada zemestrīcē un cunami.

Pagājušajā nedēļā olimpisko spēļu šūpulī Grieķijā senās Olimpijas teritorijā tika aizdegta Tokijas spēļu olimpiskā lāpa. Arī Grieķijā tradicionālā uguns iedegšanas ceremonija notika bez skatītājiem.

Stafetes Japānas daļa 26.martā sāksies no sporta kompleksa "J-Village", kuru darbinieki izmantoja kā bāzi strādniekiem rūpējoties par sagrauto Fukušimas kodolreaktoru pēc 2011.gada zemestrīces un cunami.

Japāna stafetes sākšanai izvēlējusies attālās pilsētas, kas ieskauj Fukušimas atomelektrostaciju, lai parādītu reģiona rekonstrukciju. Savukārt Japānas amatpersonas vasaras spēles ir nosaukušas par "atveseļošanās olimpiādi", cerot piesaistīt reģionam globālu uzmanību un optimisma izjūtu.

Stafete apceļos valsti un noslēgsies Tokijā, kas atrodas vairāk nekā 200 kilometru attālumā no Fukušimas.

Olimpiskās spēles paredzētas no 24.jūlija līdz 9.augustam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu