Igaunijā ļaudis aicina aizpildīt tiešsaistē "koronavīrusa testu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Igaunijas Sociālo lietu ministrijas Veselības departamenta eksperti izstrādājuši un aicina Igaunijas iedzīvotājus aizpildīt tiešsaistē anketu, kas palīdzēšot novērtēt cilvēka inficēšanās risku ar jauno koronavīrusu Covid-19, kā arī sniegs katram rekomendācijas - ko ieteicams darīt tālāk, vēsta portāls "Postimees". 

Portāls vēsta, ka pagājušonedēļ Igaunijā noticis "Garage48" un "Accelerate Estonia" rīkots hakatons, kura mērķis bija izveidot risinājumu, kurš palīdzēs Igaunijai pārvarēt koronakrīzi un izveidot konkurētspējīgu risinājumu krīzes pēckrīzes laikā. 

Tika izveidota anketa, kuru aizpildot, iespējams saņemt rekomendācijas, kā rīkoties ārkārtējās situācijas laikā. 

Korona-testu izveidojusi "Montonio Finance" komanda sadarbībā ar brīvprātīgajiem un Sociālo lietu ministrijas Veselības departamenta pārstāvjiem. 

"Esošajā situācijā mediķiem jābūt fokusētiem uz palīdzības sniegšanu un spēku taupīšanu, jo nezinām, cik ilgi krīze turpināsies. Tāpēc mēs nolēmām atvieglot viņu darbu un izveidot risinājumu, kas sniegs rekomendācijas, kā labāk rīkoties," norādījis "Montonio Finance" vadītājs Kristofers Turmens. 

"Ir saprotams, ka cilvēki ir uztraukušies, jo ir ļoti daudz informācijas par koronavīrusu, turklāt tā ātri mainās. Tāpat parādās arī viltus ziņas, kas cilvēkus maldina un raisa paniku. Visu šo iemeslu dēļ medicīnas darbinieku telefoni ir pārslogoti - cilvēki lūdz papildus informāciju par jautājumiem, kas nepārtraukti rodas," sacījis Turmens. 

Mazāk kā diennakts laikā tiešsaistes testu aizpildījuši jau vairāk nekā 10 000 cilvēku. "Šī anketa darbojas ļoti vienkārši - jāatbild uz pieciem jautājumiem un tiks sniegtas rekomendācijas, ko darīt tālāk. Aicinām visus Igaunijas iedzīvotājus aizpildīt šo testu," aicinājis Turmens. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu