Viņķele: Kaimiņa rīcība man šķiet nepieņemama (16)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele.
Veselības ministre Ilze Viņķele. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kurš inficējies ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, iespējams, maldinājis sabiedrību, un šāda rīcība ir "nepieņemama", šovakar, 22. martā, TV3 raidījumam "Nekā personīga" atklāja veselības ministre Ilze Viņķele.

"Pēc man pieejamās informācijas, Kaimiņa kungs maldina sabiedrību par to, kādēļ viņš ir uzaicināts veikt valsts apmaksātu koronavīrusa testu," sacīja Viņķele. Viņa paskaidroja, ka Kaimiņš aicināts kā inficētas personas kontaktpersona. Pēc epidemiologu sarunas arī noskaidrots, ka deputāts bijis ārzemēs.

"Manuprāt, tiem, kas ir deputāti un valdības pārstāvji, arī pašvaldību vadītāji, gluži pretēji - būtu jārāda piemērs, kā mēs ievērojam pašizolācijas un karantīnas noteikumus. Man šķiet, ka tas ir nepieņemami," pauda ministre.

Viņķele arī pastāstīja, ka Veselības ministrija gatavo priekšlikumu Ministru kabinetam noteikt mediķiem krīzes piemaksu 20% apmērā no atalgojuma.

"Gatavojam priekšlikumu Ministru kabinetam par krīzes piemaksas noteikšanu tiem, kas uz saviem pleciem iznes krīzes smagumu," teica ministre. 

Jau ziņots, ka Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ Slimību profilakses un kontroles cents (SPKC) izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus, sestdien žurnālistiem paziņoja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV).

Pašizolācijā šobrīd neatrodas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), veselības ministre Ilze Viņķele (AP) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Video: "Nekā personīga" sižets

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu