Līdz šim atsaukušies 11 pasažieri, kuri, iespējams, vilcienā Rīga-Zilupe kontaktējušies ar Covid-19 pacientiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunais AS "Pasažieru vilciens" modernizētais dīzeļvilciens demonstrācijas pasākumā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Ilustratīvs attēls.
Jaunais AS "Pasažieru vilciens" modernizētais dīzeļvilciens demonstrācijas pasākumā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Sestdien, 21, martā, Slimību profilakses kontroles centrs (SPKC) izziņotajam aicinājumam atsaukušies 11 pasažieri, kuri, iespējams, kontaktējušies ar Covid-19 inficētām personām vilcienā Rīga-Zilupe, informēja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Papildu tam SPKC vērsies pie mobilā lietotnes "Mobilly" īpašnieka ar aicinājumu iesniegt pasažieru sarakstu, kuri elektroniski iegādājušies biļetes uz minēto vilcienu.

Kā ziņots, SPKC lūdz atsaukties pasažierus, kas 17. martā pārvietojušies ar vilcienu Rīga-Zilupe, kā arī šai pašā dienā braukuši autobusa reisos maršrutā Rēzeknes autoosta-Rogovka-Vestružāni un Rēzekne-Rogovka-Stružāni-Rēzekne.

SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs žurnālistiem apstiprināja, ka vilcienā un autobusos ir pārvietojušās vienas un tās pašas personas. Visticamāk, šie cilvēki Covid-19 pārbaudes veica pēc braukšanas ar sabiedrisko transportu.

"Kaut gan vilcienam ir trīs vai četri vagoni, mums ir paveicies, jo viņi sēdēja vienā - pirmajā - vagonā," teica Perevoščikovs, piebilstot, ka pasažieru kontakts un inficēšanās nav izslēgta.

Veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, SPKC epidemiologi ieguvuši informāciju, ka divas personas, kurām apstiprināta Covid-19 infekcija, 17. martā ar brauca ar vilcienu Rīga-Zilupei (reiss Nr.806), kas no Rīgas atiet plkst. 9.30. SPKC lūdz atsaukties vilciena pasažierus, kuri sēdēja pirmajā vagonā.

Visi pasažieri, kas pārvietojās minētajā maršrutā un atradās pirmajā vagonā, tiek noteikta pašizolācija mājās 14 dienas. SPKC lūdz sazināties pa telefona numuru 67271738.

Savukārt SPKC Rēzeknes Latgales reģionālā nodaļa lūdz atsaukties pasažierus, kas šajā dienā brauca divos autobusa reisos. Maršruta Rēzeknes autoosta-Rogovka-Vestružāni reiss 17. martā tika uzsākts plkst. 14.30, bet maršruta Rēzekne-Rogovka-Stružāni-Rēzekne reiss - plkst. 15.

Pasažieri tiek aicināti piezvanīt SPKC Rēzeknes reģionālajai nodaļai darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17 pa tālruni 64624237 vai sniegt informāciju pa e-pastu olga.pirtina@spkc.gov.lv.

Jau ziņots, ka no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu