"Beidziet jokot. Sēdiet mājās, nolāpīts!" Igaunijā dzīvojošs itālis par iedzīvotāju attieksmi pret Covid-19 (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bergamo
Bergamo Foto: PIERO CRUCIATTI / AFP

Itālis Džovanni Andžioni, kurš dzīvo Igaunijā, sociālajā tīklā "Facebook" publicēja ziņu par Tallinas iedzīvotāju nenopietno attieksmi pret pašreizējo situāciju koronavīrusa Covid-19 dēļ.

"Man bija jāiet uz iepirkšanās centru "Kristiine". Es negribēju, bet man vajadzēja. Un mani šokēja cilvēku skaits, ko tur redzēju. Bērni izklaidējas, pieaugušie ar kailām rokām ēd burgerus, pārīši pastaigājas, it kā nekas viņu dzīvēs nebūtu mainījies," iesāk Džovanni.

"Skrējēji, kas skrien pa ielu, muļķi, kas ar kailiem pirkstiem spiež luksofora pogas, viss ir tāpat, kā iepriekš. Es redzu, kas šobrīd notiek Itālijā, un esmu pārliecināts, ka visiem šiem cilvēkiem ar dārgajiem viedtālruņiem ir tāda pati pieeja informācijai kā man."

Džovanni savā ierakstā ir tiešs:

"Kas jums kaiš? Mēs saskaramies ar sarežģītu situāciju, un mums visiem tiek lūgts rūpēties par sevi. Ārsti, kuri šobrīd veic varonīgu darbu, mūs ikdienā nevarēs pasargāt. Tikai mēs varam sev palīdzēt."

"Un mēs to varam izdarīt tikai tad, ja esam uzmanīgi. Bet mēs neesam uzmanīgi. Varbūt ir pienācis laiks pārtraukt smieties par cilvēkiem, kas pērk tualetes papīru, un saprast, ka tas nav joks," pauž Džovanni.

"Apskatiet zemāk redzamo fotoattēlu. Tas ir no Bergamo. Bezjēdzīga pilsēta, par kuru jūs zināt, jo tur ir lēti lidojumi uz Milānu. Šīs kravas automašīnas ir pildītas ar zārkiem. Nāves gadījumu ir tik daudz, ka pilsēta bija spiesta lūgt citas pilsētas, lai viņi tām palīdzētu ar mirušo cilvēku nogādāšanu."

"Es nevēlos atrasties vienā no šīm kravas automašīnām. Un es nevēlos, lai jūs mani ievietotu vienā no tām," norāda Igaunijā dzīvojošais itālietis.

"Lūdzu, palieciet mājās! Nolāpīts! Pagaidām neviens nav nomiris, jo viņi negāja skriet vai nedzēra enerģijas dzērienus kopā ar draugiem tirdzniecības centrā. Pagaidām neviens nav nomiris, jo mēnesi nav ēdis ātrās ēdināšanas ēstuvē..."

"Bet no Covid-19 Itālijā miruši 427 cilvēki. Šodien... Palieciet, nolādēts, mājās! Nopietni."

Jau ziņots, ka Itālija svētdien paziņojusi par 651 jaunu nāves gadījumu no koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19, līdz ar to kopējais mirušo skaits pieaudzis līdz 5476.

Tas ir otrs lielākais mirušo skaits, kāds bijis vienas dienas laikā kopš uzliesmojuma sākuma.

Sestdien Itālija paziņoja par 793 jauniem nāves gadījumiem, kas ir līdz šim lielākais skaits vienas dienas ietvaros.

Inficēto cilvēku skaits šodien pieaudzis par 10,4%, sasniedzot 59 138.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu