Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits pieaudzis līdz 154 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Telts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā, kur iespējams nodot analīzes uz "Covid-19".
Telts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā, kur iespējams nodot analīzes uz "Covid-19". Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc datiem pirmdien pusdienlaikā, Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu diagnosticēta 154 cilvēkiem,  paziņoja veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

Salīdzinot ar pirmdienas rīta datiem,  apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis par 11.

Svētdien vien diagnosticēti 40 inficēšanās gadījumi, preses konferencē sacīja Verīga,

Viņš piebilda, ka kopš epidēmijas sākuma pavisam Lietuvā veikta 2361 pārbaude, lai konstatētu inficēšanos ar Covid-19 vīrusu.

Jau vēstīts, ka iepriekš Veselībasl ministrija informēja, ka svētdienas vakarā Lietuvas Gaisa spēku lidmašīna "Spartan" atvedusi 5000 reaģentu, kas nepieciešami koronavīrusa noteikšanai. Pavisam pasūtīti vairāk nekā 200 000 reaģentu, kas tiks saņemti tuvākajās dienās. Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē Lietuvā sāka trūkt reaģentu.

Kā ziņots, Lietuvā ir konstatēts viens nāves gadījums ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 - 20.martā Ukmerģē mirusi gados veca sieviete.

No 16.marta, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Lietuvā ieviesta karantīna. Lietuvas pilsoņiem aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošajiem, kā arī aizliegts iebraukt lielākajai daļai ārzemnieku. Slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas. Aizliegti visi publiskie pasākumi. Tiek ierobežota cilvēku plūsma sabiedriskajā transportā, pārtraukta starptautisko pasažieru vilcienu kustība.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu