F-1 organizatori pārceļ arī jūnijā gaidāmo Azerbaidžānas "Grand Prix"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pjērs Gaslijs
Pjērs Gaslijs Foto: EPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) organizatori pirmdien paziņoja, ka šosezon paredzētajā laikā nenotiks arī Azerbaidžānas "Grand Prix" posms, kas ir jau astotās atceltās sacīkstes šosezon.

F-1 organizatori pēc "iesaldētā" sezonas sākuma pirmdien paziņoja, ka nu jau atceltajiem septiņiem posmiem pievienojies arī 7.jūnijā gaidāmais Azerbaidžānas etaps.

"Sastrādāsimies ar F-1, lai mēģinātu atrast jaunu sacensību norises datumu," teikts posma organizatoru paziņojumā.

Līdz ar Azerbaidžānas posma atcelšanu pašlaik, kā pirmais etaps 14.jūnijā paredzēts Kanādas "Grand Prix". Tomēr arī šī posma norisi tam paredzētajā laikā māc liela šaubu ēna, jo tieši kanādieši bija tie, kuri pirmie paziņoja par savu sportistu nepiedalīšanos Tokijas Olimpiādē, ja tā notiks šogad.

Līdz šim jau atcelti Austrālijas un Monako posmi, bet vēl pārcelti ir Bahreinas, Nīderlandes, Spānijas, Vjetnamas un Ķīnas etapi.

Pēc Kanādas "Grand Prix" nākamais posms 26. - 28.jūnijā ir paredzēts Francijā.

F-1 bija viens no pirmajiem sporta veidiem, kurš ļoti cieta no Covid-19 vīrusa straujās izplatības. Saslimšanas gadījumi tika noteikti "McLaren" un "Haas" komandās, taču sasirgušo personu veselības stāvoklis tiek raksturots, kā stabils.

Pērn par seškārtējo pasaules čempionu kļuva "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kuram šosezon ir iespēja atkārtot Mihaēla Šūmahera iespēto - septiņi tituli.

Šīs sezonas pēdējais posms paredzēts novembra beigās Abū Dabī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu