"Tas ir tikai laika jautājums, pirms tu nonāksi saskarē ar vīrusu." Britu mediķiem draud izlikšana no mājokļiem Covid-19 pandēmijas dēļ (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Neatliekamās palīdzības mediķi Lielbritānijā. Ilustratīvs attēls.
Neatliekamās palīdzības mediķi Lielbritānijā. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Britu neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekam draud izlikšana no mājokļa, jo pārvaldniece baidās, ka viņš varētu citus aplipināt ar Covid-19. Šis gadījums atspoguļo, kā mediķi tiek stigmatizēti, jo nonāk saskarē ar jauno koronavīrusu, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Džozefs Hoars sestdienas, 21. marta, vakarā, savā "Twitter" kontā rakstīja, ka viņam īsziņā palūgts atstāt mājvietu 24 stundu laikā, jo īpašniece ir "ārkārtīgi uztraukusies, ka šeit ir kāds no Nacionālā veselības dienesta (NHS)".

"Tas ir tikai laika jautājums, pirms tu nonāksi saskarē ar vīrusu," rakstīts ziņā. "Vai tu vari noorganizēt "Airbnb" un savākt mantas rīt? Piedod, parasti es neko tādu nelūgtu, bet tas nav riska vērts."

Hoara "Linkedin" profilā minēts, ka viņš dienējis armijā un strādājis Londonas "ātrajā palīdzībā". Viņš ir viens no vairākiem cilvēkiem Covid-19 krīzes frontē, kas ziņojuši, ka viņiem draud izlikšana no dzīvesvietas.

Pirmdien Hoars tvītoja, ka atradis dzīvesvietu pie kāda kolēģa.

NHS Birmingemas sieviešu un bērnu fonda vadītāja Sāra Džeina Mārša pastāstīja, ka "medmāsas tiek izliktas no komunālajiem dzīvokļiem, jo cilvēki negrib tagad ar viņām dzīvot kopā".

Labdarības organizācija bezpajumtniekiem "Shelter" arī sacīja, ka saņēmusi zvanus no īrniekiem, tai skaitā NHS darbiniekiem, kuri lūdz palīdzību un kuriem draud izlikšana koronavīrusa dēļ.

Viens NHS darbinieks organizācijai sacījis, ka pārvaldnieks draud viņu un citus izlikt no dzīvesvietas, jo satraucas par infekciju.

"Mēs jau katru dienu dzirdam no pārbiedētiem īrniekiem, arī NHS darbiniekiem, kuriem ar izlikšanu draud bezatbildīgi pārvaldnieki. Šo nedrīkst pieļaut," sacīja labdarības izpilddirektore.

Lielbritānijas premjers ieviesis striktus mērus, lai aizsargātu īrniekus un aizliegtu izlikšanu no dzīvesvietas pandēmijas laikā. Tiek virzīta ārkārtas likumdošana kas neļautu vismaz trīs mēnešus īrniekiem likt izvākties.

Valsts valdība arī apstiprinājusi trīs mēnešu hipotekāro kredītu brīvdienas tiem pārvaldniekiem, kuru īrnieki nevar samaksāt īri, jo zaudējuši ienākumus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu