ĀM rīcībā nav informācija par ārzemēs ar Covid-19 inficētajiem latviešiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Zane Bitere/LETA

Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav informācijas par ārvalstīs ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 saslimušiem Latvijas iedzīvotājiem, tomēr tas nenozīmē, ka šādu saslimušo ārvalstīs nav, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

"Mums šobrīd nav informācijas par saslimušajiem ārpus Latvijas, bet tas nenozīmē, ka  viņu tur nav," teica Rinkēvičs.

Pēc ministrijas datiem, šobrīd visvairāk Latvijas iedzīvotāju vēl ir Eiropā, seko Āzija, kā arī Dienvidamerika un Ziemeļamerika. 

Tāpat Rinkēvičs sacīja, ka Baltijas valstis šobrīd cieši sadarbojas un palīdz viena otrai, nogādājot mājās valsts piederīgos. "Protams, ka prioritāte šajā gadījumā vienmēr ir savas valsts pilsoņi, bet, ja paliek vieta, tiek ņemti arī citu valstu pilsoņi," teica ministrs.

Vienlaikus viņš aicināja iedzīvotājus, kuri atrodas Eiropā un kuriem attiecīgajā valstī ir dzīvesvieta, dot iespēju primāri Latvijā atgriezties iedzīvotājiem, kuri ir ārpus valsts komandējumu vai tūrisma braucienu dēļ. 

"Ja esat Eiropā un, ja jums tur ir dzīvesvieta un varat tur kādu laiku uzkavēties, dodiet, lūdzu, prioritāti tiem, kas ir iestrēguši komandējumu vai tūrisma braucienu dēļ, bet kuriem pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvija," pauda Rinkēvičs.

Ministrs arī uzvēra, ka par repatriāciju pamatā maksā paši ceļotāji un valsts šos izdevumus neapmaksā. Taču pastāv iespēja, ka Eiropas Savienība varētu daļēji segt repatriācijas izdevumus tālajos reisos, tomēr šis jautājums vēl tiek lemts.

Iepriekš Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēstīja, ka Apvienotās Karalistes galvaspilsētā Londonā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 ir laupījusi dzīvību kādam 68 gadus vecam latvietim, kurš jau ilgāku laiku dzīvojis šajā valstī.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu.  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu