Tīna Graudiņa: Treniņnometne Losandželosā sanāca ļoti īsa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas labākajam pludmales duetam Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka treniņnometne Losandželosā sanāca ļoti īsa, jo plānos iejaucās koronavīrusa Covid-19 izraisītā krīze pasaulē, tomēr sportistes turpina gatavoties olimpiskajām spēlēm Tokijā, sarunā ar aģentūru LETA par braucienu uz ASV pastāstīja Graudiņa.

Treniņnometne Losandželosā bija paredzēta, lai labāk sagatavotos Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīram Meksikas pilsētā Kankunā, kam bija jānotiek no 24. līdz 29.martam.

"Uz ASV aizbraucām 10.martā," par braucienu uz Amerikas kontinentu stāsta Graudiņa. "Tur bija arī daudz citu komandu - ķīnietes, vācietes, čehietes, amerikānietes, kanādietes."

Treniņnometne gan sanāca savādāka, nekā plānots.

"Laika apstākļi nebija tik labi, kā mēs bijām gaidījušas. Bija diezgan vēss un lietains," par uzturēšanos Losandželosā saka sportiste. "Pagāja tikai piecas dienas, un mēs jau lidojām atpakaļ uz Latviju. Treniņnometne sanāca tāda ļoti īsa, it sevišķi tāpēc, ka vienā no dienām treniņš ārā bija jāatceļ pārāk stipra lietus dēļ."

Katru dienu bija arī fiziskās sagatavotības treniņš, bet pie spēlēšanas Graudiņa kopā ar savu pārinieci Anastasiju Kravčenoku tika vienā no trim Losandželosas pludmalēm Hermosabīčā.

Bija plānots, ka uz ASV dosies arī dueta jaunais treneris Andris Krūmiņš, taču viņš līdz lidošanai nemaz netika.

"Mēs Losandželosā bijām kopš otrdienas, bet trenerim bija plānots ierasties ASV sestdien," skaidro Graudiņa. "Tā kā ASV prezidents Donalds Tramps aizvēra robežas, treneris nevarēja atlidot, bet mēs jau svētdien bijām mājās."

"Kamēr bijām bez sava trenera, sarunājām, ka aizvadīsim kopīgus treniņus ar citām komandām, kurām jau bija treneris, - ar čehietēm Barboru Hermannovu un Markētu Slukovu, piemēram," par treniņprocesu stāsta volejboliste. "Tad strādājām pēc viņu treneru plāna un darījām to, ko viņš bija paredzējis savām sportistēm. Tieši tāpat bija arī Keiptaunā, kad tur bijām aizbraukušas. Tur lielākoties trenējāmies pēc viņu trenera treniņplāniem."

Pašlaik abas pāra dalībnieces ir divu nedēļu pašizolācijā un volejbolu spēlējušas Latvijā vēl nav. Notiek fiziskās sagatavotības treniņi gan mājās, gan brīvā dabā.

"Gaidām paziņojumu, kas notiks ar olimpiskajām spēlēm," saka Graudiņa, piebilstot, ka pagaidām gatavojas ar domu, ka tās notiks paredzētajā laikā. "Ja atcels olimpiskās spēles, motivācija būs ļoti jāmeklē, jo ir grūti trenēties, ja nav sacensību. Tam īsti neredzu jēgu. Redzēsim, kas notiks. Ja tiks atceltas Tokijas spēles, droši vien atcels arī pārējos turnīrus. Tad nezinu, ko darīsim."

Lai labāk sagatavotos olimpiskajām spēlēm Tokijā, Graudiņa savā universitātē ASV šajā mācību gadā paņēma akadēmisko atvaļinājumu. Tagad var izrādīties, ka tas ir bijis veltīgi.

Ja spēles nenotiks, "man nav variantu - rudenī jāiet atpakaļ mācīties." "Diploms man ir jāsaņem noteiktā laika posmā, un nākamgad būšu universitātē. Līdz ar to, ja nākamgad būs olimpiskās spēles, tad es nezinu, kādā veidā tām gatavosimies," par variantu, kuru nemaz negribas iedomāties, saka sportiste.

2019.gada sezona Kravčenokai un Graudiņai bija labākā viņu sportiskajā karjerā. Duets uzvarēja gan Eiropas čempionātā, gan olimpiskās kvalifikācijas turnīrā, nodrošinot vietu spēlēs Tokijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu