SPKC publisko jaunākos statistikas datus par Covid-19 izplatību Latvijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no spkc.gov.lv

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir sagatavojis statistikas datu atspoguļojumu par Latvijā apstiprināto Covid-19 saslimšanas gadījumu skaitu. 

Visvairāk koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 gadījumu līdz šim reģistrēts Rīgā, kur kopumā ir 101 līdz 250 saslimušo, kamēr Jūrmalā ir 11 līdz 25 pacienti, bet Jelgavā - seši līdz 11 saslimušie, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Līdz šim Covid-19 konstatēts arī Talsu, Tukuma, Iecavas, Ķeguma, Alojas, Rūjienas, Rēzeknes Limbažu, Saulkrastu, Krimuldas, Sējas, Siguldas, Carnikavas, Garkalnes, Cēsu, Smiltenes, Aizkraukles, Ogres, Vecumnieku, Bauskas, Ozolnieku, Olaines, Ķekavas, Babītes, Salaspils, Grobiņas, Kuldīgas un Ventspils novados, kā arī Liepājā, Jēkabpilī, Daugavpilī.

Aizvadītajā dienā jauni inficēšanās gadījumi konstatēti tikai Kocēnu novadā.

No kopumā 197 konstatētajiem Covid-19 pacientiem, 60 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet 44 saslimušie ir 20 līdz 29 gadus veci. SPKC dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav konstatēts neviens jauns Covid-19 pacients vecumā no 20 līdz 29 gadiem.

Savukārt vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem pēdējās diennakts laikā konstatēti pieci jauni inficēšanās gadījumi, tādējādi šo pacientu kopskaits sasniedzis 42 inficētos.

Novērojams arī pieaugums tieši vecāka gadagājuma pacientu vidū - vecumā grupā no 50 līdz 59 gadiem konstatēti trīs jauni pacienti, kā rezultātā šajā vecuma grupā ir 17 inficēto, kamēr vecumā virs 60 gadiem - kopumā 19 gadījumi, kas ir par diviem vairāk nekā aizvadītajā dienā.

Vismazāk saslimšanas gadījumu konstatēts tieši vecumā līdz 19 gadiem, kur pa pēdējo diennakti konstatēts viens jauns gadījums vecuma grupā līdz deviņiem gadiem. Tādējādi vecuma grupā līdz 19 gadiem kopumā noteikti 15 Covid-19 inficēšanās gadījumi.

Veselības ministrijas (VM) galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis sociālajā vietnē "Twitter" skaidro, ka saslimstības vecums Latvijā līdzīgs kā valstīs, kurās tiek veikta intensīva testēšana arī viegliem simptomātiskiem pacientiem - Dienvidkoreja, Vācija - un liecina par epidēmijas agrīnu stadiju.

Jau ziņots, ka iepriekšējā diennaktī veikti 692 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, infekcija apstiprināta 17 cilvēkam. Līdz šim Latvijā kopā veikti 6806 izmeklējumi pesonām ar aizdomām par Covid-19, apstiptināti 197 saslimšanas gadījumi ar COVID-19.

Foto: Ekrānuzņēmums no spkc.gov.lv

Šonedēļ vairākās reģionu pilsētās darbu sākuši jauni papildus izveidoti Covid-19 analīžu nodošanas punkti, kuros pēc iepriekšēja pieraksta un ierodoties ar privāto automašīnu pacienti var veikt valsts apmaksātas analīzes aizdomu gadījumos par saslimšanu.

Foto: Ekrānuzņēmums no spkc.gov.lv

Kopumā Latvijā iedzīvotāji, kuri atgriezušies no ārvalstīm un kuriem ir viegli saslimšanas simptomi, Covid-19 analīzes tagad var nodot septiņās pilsētās visā Latvijā jeb 12 analīžu nodošanas vietās.

Reģionos, ārpus Rīgas, pacienti pēc iepriekšēja pieraksta valsts apmaksātas COVID–19 analīzes šobrīd var nodot Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Liepājā, Kuldīgā un Ventspilī. Laboratorisko izmeklējumu veikšana ārpus galvaspilsētas tiek nodrošināta E.Gulbja laboratorijas filiālēs un Centrālās laboratorijas mobilajos analīžu nodošanas punktos.

Lai pieteiktos valsts apmaksātu analīžu veikšanai šajos reģionālajos punktos, pacientiem jāzvana pa tālruni 8303. Tālruņa darba laiks ir katru dienu plkst. 9:00- 18:00. Tālruņa operatori reģistrēs pacientus un nodos informāciju Centrālajai laboratorijai, kas sazināsies ar pacientiem un informēs par analīžu veikšanas vietu un laiku Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Ventspilī un Liepājā.

Otra iespēja pieteikties valsts apmaksātu analīžu veikšanai ir, zvanot uz E.Gulbja laboratoriju pa tālruni 67801112, kas zvanus pieņem katru dienu no plkst. 8.00 līdz 20.00 un nodrošina analīžu nodošanu gan Rīgā, gan Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Kuldīgā.

SPKC turpina sekot epidemioloģiskās situācijas attīstībai un veiktajiem pasākumiem saistībā ar jaunā koronavīrusa (COVID-19) izraisīto uzliesmojumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu