Leonīds Tambijevs oficiāli kļuvis par KHL kluba "Admiral" galveno treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs oficiāli kļuvis par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Vladivostokas "Admiral" galveno treneri, informē vienība.

Tambijevs bija arī Rīgas "Dinamo" redzeslokā, taču pēdējos gados panākumus guvušais pašmāju speciālists karjeru turpinās Vladivostokā. Līgums ar 49 gadus veco Tambijevu noslēgts uz vienu sezonu.

Tambijevs pērn pavasarī aizveda Karagandas "Sarjarka" vienību līdz negaidītam Krievijas Augstākās līgas (VHL) čempiontitulam, lai gan komanda regulāro turnīru noslēdza tikai desmitajā vietā. Šosezon titulu neizdevās nosargāt, komandai apstājoties izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas speciālists pie "Sarjarka" stūres atgriezās vien aizpagājušā gada novembrī. Neilgu brīdi pirms tam viņš tika atbrīvots no Sanktpēterburgas "Dinamo", kuru līdz VHL titulam viņš aizveda aizpērn.

"Sarjarka" kļuva par viszemāk izlikto komandu, kas spējusi tikt pie VHL titula, turklāt Tambijevs kļuva par vienīgo treneri, kurš divus gadus pēc kārtas izcīnījis čempiona trofeju, to paveicot ar divām dažādām vienībām. Viņš divas sezonas pēc kārtas tika atzīts par VHL labāko treneri.

Pirms darba VHL Tambijevs strādāja Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kur četrus gadus vadīja "Rīgas" vienību, kā arī bija pie Sanktpēterburgas "Dinamo" stūres, 2016.gadā aizvedot to līdz bronzai.

Viņš arī vadījis Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Hokejista karjeras laikā bijušais uzbrucējs spēlēja Latvijā, Krievijā, Dānijā, Somijā, Vācijā, Šveicē, Itālijā un Austrijā.

Tambijevs Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Ar 66 vārtiem un 154 punktiem viņš ir Latvijas valstsvienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu