Video ⟩ MK informē par pārrunāto attālinātajā sēdē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krišjānis Kariņš
Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien notika pirmā Ministru kabineta attālinātā sēde.

Tiešraide: MK informē par pārrunāto attālinātajā sēdē

Valdība un to veidojošo politisko spēku pārstāvji turpmāk strādās attālinātā režīmā un netieksies klātienē. Ņemot vērā, ka vienam no koalīcijas partneriem - Artusam Kaimiņam - ir apstiprināta Covid-19 saslimšana, šobrīd rūpīgi tiek apzinātas visas iespējamās kontaktpersonas, lai nepieļautu slimības tālāku izplatīšanos, norādīja kancelejā.

"Koalīcijas darbs, tajā skaita sadarbības sanāksmes un valdības sēdes turpmāk notiks attālināti, pilnībā nodrošinot valdības darba nepārtrauktību. Mums visiem - politiķiem un valsts pārvaldei - ir jāmaina savi ieradumi un jāpakārto darba procesi atbilstoši šobrīd ļoti svarīgajiem veselības aizsardzības noteikumiem. Saglabāsim mieru un turpināsim darbu," uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ņemot vērā, ka vienam no koalīcijas partneriem, Saeimas deputātam, ir apstiprināta Covid-19 saslimšana, deviņiem Ministru kabineta locekļiem, saskaņā ar epidemiologu norādēm, ir noteikts ievērot pašizolāciju dzīvesvietā 14 dienu garumā kopš pēdējā klātienes kontakta ar inficēto kolēģi.

Pašizolācijā atrodas Ministru prezidents, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), iekšlietu ministrs, ekonomikas ministra pienākumu izpildītājs Sandis Ģirģens (KPV LV), izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) un zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK). 

Visi minētie valdības locekļi pirmdien, 16.martā, piedalījās valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē, kuru apmeklēja arī ar Covid-19 saslimušais Kaimiņš.

Pašizolācijā šobrīd neatrodas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), veselības ministre Ilze Viņķele (AP) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu