Saistībā ar Covid-19 ārkārtas situāciju Rīgā neplāno atteikties braukšanas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Rīgas satiksme" maršruta mikroautobuss un trolejbuss; ilustratīvs foto.
"Rīgas satiksme" maršruta mikroautobuss un trolejbuss; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Covid-19 ārkārtas situācijas laikā Rīgā nav plānots atteikties no braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā, šorīt Latvijas Radio pastāstīja Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanai un pasažieru plūsmas samazināšanai Daugavpilī samazināja piešķirtos atvieglojumus braukšanai sabiedriskajā transportā. Šāds lēmums tika pieņemts, lai mazinātu iedzīvotāju tiešos kontaktus.

Balševics informēja, ka Rīgā šādi rīkoties nav plānots. Viņš uzsvēra, ka pensionāri ir viena no mazāk nodrošinātajām sabiedrības grupām, tāpēc nevajadzētu ierobežot viņu iespējas nokļūt veikalos, aptiekās u.tml.

"Mēs uzskatām, ka atlaides nerisina jautājumu," sacīja Balševics un pauda viedokli, ka pārvietošanos ar sabiedrisko transportu var mazināt ar informācijas sniegšanu, skaidrojot, kāpēc kopumā iedzīvotājiem pārvietoties ārkārtas stāvokļa laikā vajadzētu pēc iespējas mazāk.

Balševics pastāstīja, ka Covid-19 krīzes laikā pasažieru skaits Rīgas sabiedriskajā transportā ir samazinājies par vairāk nekā 50% un turpina kristies, attiecīgi "Rīgas satiksme" ir samazinājusi satiksmes intensitāti par 20%.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu