#paliecmājās ⟩ Latviete noskrien 37 kilometrus, nepametot dzīvokli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Austrijā dzīvojošā latviešu ultramaratoniste Diāna Džaviza sešu stundu laikā veikusi 37 kilometru skrējienu. Šo faktu īpašu padara tas, ka sportiste minēto distanci noskrējusi, nepametot savu dzīvokli.

Sākotnēji Džaviza bija ieplānojusi piedalīties Austrijas sešu stundu labdarības skrējienā. Šī skrējiena mērķis ir saziedot naudu priekš smagi slimiem bērniem. Bet, kā jau tas ir noticis teju visur, koronavīrusa straujās izplatības dēļ šis skrējiens tika atcelts.

Tiesa, latviete nāca klajā ar risinājumu - sportiste sešu stundu garumā skrējusi aptuveni 22 metrus garu apli cauri savam dzīvoklim. Ja Džavizas izveidotais "maršruts" cauri dzīvoklim vismaz pārsniedz 10 metrus, tad, kā pēcāk atklāja pati sportiste, labdarības skrējiena organizators savās sešu stundu mājās riņķojis apkārt galdam. Viena šāda apļa distance bijusi 6,35 metri.

Ultramaratoniste savā "Instagram" kontā ievietoja vairākus video, kuros atspoguļoja savu skriešanas procesu. Vienā no tiem viņa atklāja, ka laiku īsināt palīdzējusi arī meitiņa, kura fonā cepusi pankūkas.

Džaviza kopumā noskrējusi 1867 apļus, kas pēc pašas sportistes aprēķiniem, veidojot 37 kilometru distanci. Viņa arī atklāja, ka visa skrējiena laikā paņēmusi tikai vienu pārtraukumu, lai dotos uz labierīcībām, kā arī iemācījusies būt pacietīgāka, atbildot uz meitiņas jautājumiem.

Tāpat sportiste arī atzīmēja, ka aizvadītajā gadā šajā skrējienā viņa nav varējusi piedalīties savainojuma dēļ un arī šogad viņas kāja neesot perfektā stāvoklī.

Džaviza ir Latvijas čempione 100 kilometru distancē, kā arī viņai pieder "Rīga-Valmiera" trases rekords.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu