"Redzot, kas notiek apkārt, nedrīkstu nogurt." Itāļu regbija zvaigzne katru dienu 13 stundas strādā par ātrās palīdzības šoferi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maksime Mbanda
Maksime Mbanda Foto: AFP / Scanpix

Itāļu regbists Maksime Mbanda pārtraukumu sportā izmanto, lai palīdzētu Itālijas smagajā cīņā ar koronavīrusu, vēst "The Sun".

27 gadus vecais spēlētājs, kurš ikdienā pārstāv Parmas klubu "Zebre", jau vairāk nekā nedēļu katru dienu 13 stundas pavada pie ātrās palīdzības mašīnas stūres.

"Kad regbija sezona tika atcelta, domāju par to, kā es varētu palīdzēt arī bez izglītības medicīnā. Es sāku pirms deviņām dienām. Manas maiņas ilgst aptuveni 12 līdz 13 stundas. Bet, redzot, kas notiek apkārt, es nedrīkstu nogurt," stāstīja Mbanda.

Regbists uzsvēra, ka katram iedzīvotājam vajadzētu ievērot arī pašus sīkākos norādījumus, jo tieši tas varot palīdzēt medicīnas personālam.

"Bailes ir normāla parādība. Bet ir nelielas darbības, ko mēs visi varam ievērot, lai dotu mediķiem pusstundu vai stundu atelpas. Viņiem šī stunda ir nenovērtējama. Es šo darbu turpināšu, kamēr vien būšu fiziski spējīgs turpināt," sacīja regbists.

Tāpat spēlētājs uzsvēra, ka slimnīcās redzētais esot patiesi šausminošs: "Ja cilvēki redzētu to, ko esmu redzējis es, pie lielveikaliem nebūtu rindu. Cilvēki divas vai trīs reizes padomātu pirms mājas pamešanas."

"Kad tu redzi to skatienu pacientu acīs... Pat ja viņi nespēj runāt, viņi komunicē ar acīm. Cilvēki stāsta tev lietas, ko grūti iedomāties," drūmos apstākļus ieskicēja Mbanda. 

Nobeigumā sportists atklāja, ka viņam ikdienā nākas sastapties ar dažādu vecumu pacientiem un medicīnas personālu, kas strādā 20-22 stundu maiņas. Arī regbista tēvs ir ķirurgs, līdz ar to Mbanda ļoti labi apzinās, ko šī krīze nozīmē mediķiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu