Porziņģis jau šosezon ir reāls kandidāts uz vienu no prestižākajām balvām NBA

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis aizsardzībā pret Domantu Saboni
Kristaps Porziņģis aizsardzībā pret Domantu Saboni Foto: AFP / Scanpix

Kristaps Porziņģis neapšaubāmi ir starp šī brīža labākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem. "Mavericks" kluba apskatnieks Edijs Sefko kluba mājas lapā piedāvājis argumentus, kāpēc latvietis jau šogad varētu pacīnīties par gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu.

Pārliecību par to, ka latvietim vajadzētu būt starp kandidātiem uz gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu ir paudis arī komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

"Neviens nerunā par to, ko Kristaps dara aizsardzībā un cīņā par atlēkušajām bumbām. Ņemot vērā Kristapa daudzpusību aizsardzībā un metienu bloķēšanu, uzskatu, ka viņam būtu jābūt starp kandidātiem uz gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu. Viņš arī ietekmē daudzu metienu izpildi un ir lieliski vāc atlēkušās bumbas aizsardzībā," latvieti slavēja Kārlails.

Porziņģi kandidatūru uz balvu publiski atbalstījis arī "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans: "Kristaps nav tikai labs aizsargs, viņš spēj mainīt spēles gaitu. Kad mačs ir nonācis līdz tā galotnei, viņš spēj uz spēli atstāt vislielāko iespaidu tieši aizsardzībā."

Šie ir komandas pārstāvju izteikumi, kas, iespējams, ne vienmēr ir objektīvs, bet šādus apgalvojumus atbalsta arī skaitļi. Turpinājumā neliels ieskats Porziņģa aizsardzības rādītājos:

  • Kopš 21 janvāra, kad Porziņģis atgriezās no savainojuma, "Mavericks" ir aizvadījis 25 spēles un ar latvieti laukumā dalasieši ir kopumā spējuši gūt par 153 punktiem vairāk. Ar Porziņģi uz soliņa, "Mavericks" plus/mīnuss rādītājs ir -53.
  • Kopš Porziņģa atgriešanās no savainojuma "Mavericks" aizsardzība vidēji simts uzbrukumos ielaiž par 12 punktiem mazāk
  • Kad Porziņģis ir sedz pretinieku uzbrukumus zem groza, viņu metiena realizācijas procents ir 49%. Šajā rādītājā latvietis visā NBA atpaliek tikai no Hasana Vaitsaida.
  • Šosezon latvietis ar vidēji 2,08 bloķētiem metieniem spēlē ir piektajā vietā visā līgā.
  • "Mavericks" šosezon ieņem otro vietu tieši groza apakšas aizsardzībā, atpaliekot tikai no Milvoki "Bucks". Ar latvieti laukumā, pretinieki izdara par 5% mazāk metienu groza apakšā.

Šā brīža situācijā ar koronavīrusa straujo izplatību skaidrs nav teju nekas - kad atsāksies NBA sezona? Vai individuālās balvas vispār tiks pasniegtas? Katrā ziņā "Mavericks" apskatnieks uzsver, ka skaitļi runā paši par sevi un Porziņģis tik tiešām ir reāls kandidāts uz prestižo aizsardzības balvu. Tiesa, latvietim konkurenci sastādīs aizsardzības "smagsvari".

Sefko piemin, ka starp galvenajiem kandidātiem uz šī gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu ir arī tādi vīri kā Jannis Adetokunbo, kurš gan ir galvenais kandidāts uz MVP balvu, "Lakers" aizsardzības stūrakmens Entonijs Deiviss, pēdējo divu gadu labākais aizsardzības spēlētājs Rūdijs Gobērs, kā arī "Clippers" superzvaigzne un divkārtējais šīs balvas ieguvējs Kavai Lenards.

Pirms NBA pārtraukuma ar 40 uzvarām 27 spēlēs ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu