Ārkārtējās situācijas laikā bez PIN koda ievades bezkontakta maksājumu limits būs 50 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

No ceturtdienas, 26.marta, valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā bez PIN ievades bezkontakta maksājumu limits būs 50 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu nozares asociācijā.

"Lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā, mazinot tiešos cilvēku savstarpējos kontaktus, saskarsmi ar maksājumu terminālu virsmām, līdz ar to arī kontaktu ar citiem cilvēkiem, no 26.marta bankas paaugstina bezkontakta maksājumu limitu kartēm līdz 50 eiro," informēja asociācijā, piebilstot, ka jaunā limita pilnīgai ieviešanai visā valstī var būt nepieciešamas dažas dienas.

Bezkontakta maksājumu limitu kartēm palielinās "Swedbank", "Luminor", "SEB banka", banka "Citadele", "BlueOrange Bank", "Baltic International Bank", "PrivatBank", "Signet Bank", "LPB Bank", "Industra Bank" un "Rigensis Bank", kas aptver vairāk nekā 99% no maksājumu karšu tirgus.

Vienlaikus Finanšu nozares asociācija aicina arī citas organizācijas, kuras nodrošina Latvijas tirgotājiem karšu pieņemšanu, sekot minētajai iniciatīvai.

"Paredzam, ka šis lēmums Latvijā palielinās bezkontakta karšu norēķinu darījumus vismaz par 10 procentpunktiem un ļaus piemērot bezkontakta norēķinus šobrīd pieaugošajam viena pirkuma grozam, uz iepirkšanās vietu dodoties retāk," minēja asociācijā. 

Limits būs spēkā līdz valdības pasludinātās ārkārtējās situācijas beigām. 

Vienlaikus asociācijā norādīja, ka klienti joprojām var noteikt ierobežojumu bezkontakta maksājumu summai savai maksājumu kartei. To atsevišķu banku gadījumā var izdarīt arī bankas internetbankā. 

No šā gada janvāra visiem maksājumu karšu termināliem jeb POS Eiropas Savienībā ir jābūt ar bezkontakta tehnoloģijas funkciju.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu